EndeavourOS kaksi vuotta vanhana Arch Linuxin päälle rakennettu Linux-jakeluprojektina on julkaistu kiiltävällä uudella julkaisulla. Pakettipäivitysten lisäksi uudessa julkaisussa on useita oletusmuutoksia, kuten nyt upean PipeWiren hyödyntäminen. Vuoteen 2022 katsottuna EndeavourOS tutkii myös mahdollisuutta kehittää käyttöjärjestelmänsä pelioptimoitua.

EndeavourOS 21.4″Atlantis”julkaistiin tänään uusimpana versiona heidän Arch-pohjaisesta käyttöjärjestelmästään. EndeavourOS:n tärkeimpiä pakettiversioita tällä hetkellä ovat Linux 5.15.5 LTS-ydin, Mesa 21.2.5 avoimen lähdekoodin grafiikkaohjaimet, Mozilla Firefox 94 oletusselaimena ja monet muut pakettipäivitykset.

EndeavourOS”Atlantis”

EndeavourOS 21.4:n yhteydessä löydettäviin muutoksiin kuuluvat:

-NVIDIA-ohjaimen ja Linux-ytimen päivitysten Sanity-tarkistus auttaakseen Vältä yhteensopivuusongelmia ja varmista, että kaikki toimii vastaavasti niille, jotka käyttävät patentoitua NVIDIA-ohjainpinoa.

-EndeavourOS:n tietotyökalujen ominaisuuksien laajentaminen lisätiedoilla ja muulla. EndeavourOS-päivitysvahtille on myös uusi aikataulun määritysikkuna.

-Järjestelmällinen FSTRIM-ajastin, joka käyttää TRIM/DISCARD-toimintoa tuetuissa laitteissa rutiininomaisesti, on nyt oletuksena käytössä.

-Jos Calamares-asennusohjelma valitsee Btrfs-tiedostojärjestelmän, käyttää nyt Zstd-läpinäkyvää tiedostojärjestelmän pakkausta sekä SSD-että HDD-levyillä.

-PipeWire on nyt oletuksena käytössä ääni-/videovirran hallinnassa.

Julkaisua silmällä pitäen he aikovat lisätä työpöytäympäristön vaihtoehtoja, kuten LXDE ja UKUI, sekä palauttaa Deepin-työpöydän. Myös pelaamiseen keskittyvää EndeavourOS:n”valmis versiota”tutkitaan.

Lisätietoja uudesta EndeavourOS 21.4″Atlantis”-julkaisusta EndeavourOS:n kautta. fi. Niille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja käytännöllistä vaihtoehtoa Arch Linuxille itselleen, kuten Manjaron tapauksessa EndeavourOS-projekti on toinen kokeilemisen arvoinen asia.

Categories: IT Info