Tiedostonhallintaohjelmassasi on valokuvia, videoita, asiakirjoja, laskentataulukoita ja paljon muuta. Sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä voimme tarkastella joitain näistä tiedostoista nopeasti ja helposti ilman, että meidän tarvitsee avata niihin linkitettyjä sovelluksia. Tämä on mahdollista Resurssienhallinnan esikatselupaneelissa, joka näkyy näytön oikealla puolella.

Ne, jotka eivät tiedä, voivat kokeilla esikatseluruutua Windowsin Resurssienhallinnassa napsauttamalla Näytä-välilehteä. Kun olet Näytä-välilehdessä, sinun on valittava Esikatselu-ruutu ja napsautettava sitten tiedostoa, jota haluat tarkastella. Jos tiedostomuotoa tuetaan, voit tarkastella tiedoston esikatselua itse Explorerissa.

PowerToysin avulla Microsoft on testannut File Explorerin lisäosia laajentaakseen tiedoston oletusominaisuuksia. esikatseluikkuna. Nykyinen PowerToys-laajennus lisää SVG-ja markdown-tiedostojen esikatselun, mikä on erityisen kätevää ohjelmoijille ja verkkokehittäjille.

Microsoft aikoo nyt viedä File Explorerin esikatselukokemuksen uudelle tasolle uudella laajennuksella..

Tällä hetkellä File Explorer tukee tekstitiedostomuotoja rajoitetusti. On monia tekstitiedostoja, joita ei voi esikatsella esikatseluruudussa, ja tämä vaikuttaa erityisesti kehittäjien käyttämiin tiedostoihin.

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näkyy, Microsoft suunnittelee integroivansa Monacon editorin tiedostojen esikatseluominaisuuden Resurssienhallinnan esikatseluruutu. Niille, jotka eivät tiedä, Monaco on suosittu koodieditori VS-koodille, ja PowerToys käyttää sitä käyttääkseen tekstin esikatselua helposti useisiin tiedostotyyppeihin.

Riippumattomien kehittäjien yhteistyön ansiosta Aaron Junker ja Microsoft, tämä ominaisuus on jo kehitys. Näin voit esikatsella lähes kaikkia suosittuja tekstiin liittyviä tiedostomuotoja Windows 11:n tai Windows 10:n Resurssienhallinnassa.

Lisäksi Microsoft suunnittelee lisäävänsä hiiren kakkospainikkeella valikkokohdan”Käytä tekstin esikatselua tiedostoille”. tämän tyyppinen”Windowsille. Kehittäjille Microsoft sanoo käyttävänsä VS-koodia esikatselupalveluun mahdollistaakseen syntaksin korostamisen.

Sen lisäksi, että tämä uusi PowerToys-moduuli auttaa sinua esikatselemaan omia tiedostojasi, se voisi valmistaa tietä edistyneille esikatselupaneelien integroinneille. Jossain vaiheessa voit tarkastella tuntemattomia tiedostoja, mikä on erityisen hyödyllistä, kun et tiedä, mitkä Windows-sovellukset tukevat tällaista tiedostoa.

Uuden File Explorer-laajennuksen lisäksi Microsoft PowerToys sai äskettäin tuen apuohjelmalle, jonka avulla voit helposti mykistää mikrofonin/kameran ja poistaa mykistyksen pikanäppäimellä.

Microsoft kokeilee myös Windows 11:n kaltaista suunnittelua PowerToysin eri osa-alueille. Työkaluja, kuten Power Rename-ja PowerToys-asetukset, on jo muutettu, ja lisäparannuksia suunnitteluun odotetaan seuraavassa suuressa julkaisussa.

Categories: IT Info