Applen App Storen tarkistusprosessi ja käytäntö ovat olleet parrasvaloissa vuodesta 2020 lähtien. Kehittäjät ovat valittaneet, että prosessi on subjektiivinen ja käytäntöjä sovelletaan osittain. Yritystä on myös syytetty siitä, että se on leikannut kulmakiviä suurempiin tai kannattavampiin sovelluksiin, kuten Amazon Prime. Ja nyt teknologiajätin väitetty suosituimmuuskohtelu Robloxia kohtaan on tehty osaksi Yhdysvaltain oikeusministeriön yritystä koskevaa kilpailunrajoitustutkimusta.

Roblox on pelisovellus, jonka avulla pelaajat voivat luoda ja jakaa pelejä ystävien kanssa ja joka tarjoaa yli 50 miljoonaa seikkailunhaluista haastetta. Pelaajat voivat nauttia yksin-tai moninpeleistä, keskustella ystävien tai Robloxin maailmanlaajuisen yhteisön jäsenten kanssa ja päivittää hahmojaan sovelluksen sisäisten ostosten kautta. Robloxin ongelma on, että Apple ei salli sovelluksia, joissa on useita pelejä, joita App Storen arvioijat eivät ole hyväksyneet. Tästä syystä FaceBook Games, Xbox Cloud ja muut online-suoratoistopelit eivät ole sallittuja App Storessa.

USA:n oikeusministeriö tutkii Applen hyväksyntää metaverse-pelille Roblox 

Lokakuussa 2021 raportoitiin, että Yhdysvaltain oikeusministeriö on laajentanut kahden pelinsä soveltamisalaa.-Applen vuosia kestänyt kartellitutkinta kilpailunvastaisista käytännöistä, joilla se pyrkii hyödyntämään hallitsevaa asemaansa ja murskaamaan kilpailun. Tutkimusta aktiivisesti jatkava viranomainen kuulusteli Applea, sen asiakkaita ja kilpailijoita yhtiön hallinnasta iPhonessa ja lähetti haasteita teknologiajätin liikekumppaneille. Tiedot raportoi, että myös Robloxin hoito on nyt osa tutkimusta.

Applen Robloxin kohtelusta tuli epätodennäköinen sivuesitys tänä kesänä Applen ja toisen pelikehittäjä Epic Gamesin välisessä korkean profiilin kilpailuoikeuden oikeudenkäynnissä. Kokeilun aikana Epic väitti, että Apple oli antanut ilmaispassin Robloxille, jonka sovelluksen avulla ihmiset voivat valita pelivalikoimasta. Apple on hylännyt Epicin yrityksen avata oma pelisovelluskauppa Apple-laitteille.

Yhdysvaltain hallitus yrittää saada kartellisyytteen Applea vastaan ​​sen tavasta, jolla se hallitsee iPhone-laitteita, syyttäjät etsivät tapauksia, joissa yritys panee sovelluskehittäjille epätasaisesti täytäntöön sääntöjä tavoilla, jotka voivat vahingoittaa sen mahdollisia kilpailijoita. Yksi esimerkki, johon he keskittyvät, on Applen käytännönläheinen lähestymistapa peliyhtiö Robloxin kanssa, jota verrataan jyrkästi siihen, miten se suhtautuu muihin pelisovellusten kehittäjiin.

App Storen käytännön toteutus osittain. Epic Games-lakimiehet esittivät sen oikeudenkäynnin aikana ja kyselivät yrityksen markkinointipäällikkö Trystan Kosmynkaa Robloxin hyväksymisestä App Storessa ja luokittelemalla sen”sovellukseksi””pelin”sijaan. Kosmynka sanoi, että Roblox tarjoaa elämyksiä, ei pelejä. Ja kehittäjä otti nopeasti käyttöön tämän terminologian.

“Jos ajattelet peliä tai sovellusta, pelit ovat uskomattoman dynaamisia, peleillä on alku, loppu ja haasteita. Katson kokemuksia, jotka ovat Robloxissa samanlaisia ​​kuin Minecraftissa. Nämä ovat karttoja. Nämä ovat maailmoja. Ja heillä on kykyjensä rajat.”

Koska pelialusta antaa miljoonille kehittäjille mahdollisuuden luoda pelejä, Kosmynka väitti, että nämä pelit ovat itse asiassa kokemuksia, koska ne on suunniteltu Roblox-koodilla. ,”Applen testaama hiekkalaatikko.”

Categories: IT Info