EndeavourOS als het twee jaar oude Linux-distributieproject dat bovenop Arch Linux is gebouwd, is uit met een glanzende nieuwe release. Naast pakketupdates heeft de nieuwe release verschillende standaardwijzigingen, zoals het nu gebruik maken van het geweldige PipeWire. Met het oog op 2022 onderzoekt EndeavourOS ook de mogelijkheid van een voor gaming geoptimaliseerde build van hun besturingssysteem.

EndeavourOS 21.4″Atlantis”is vandaag uitgebracht als de nieuwste versie van hun op Arch gebaseerde besturingssysteem. Tot de belangrijkste pakketversies voor EndeavourOS op dit moment behoren de Linux 5.15.5 LTS-kernel, Mesa 21.2.5 open-source grafische stuurprogramma’s, Mozilla Firefox 94 als de standaardwebbrowser en tal van andere pakketupdates.

EndeavourOS”Atlantis”

Een van de veranderingen die u kunt vinden met EndeavourOS 21.4 zijn:

-Sanity-controle voor de NVIDIA-driver en Linux-kernelupdates om te helpen vermijd compatibiliteitsproblemen en zorg ervoor dat alles dienovereenkomstig werkt voor degenen die de gepatenteerde NVIDIA-stuurprogrammastapel gebruiken.

-Uitbreiding van de mogelijkheden van de informatiehulpprogramma’s van EndeavourOS met aanvullende details en meer. Er is ook een nieuw planningsconfiguratievenster voor de EndeavourOS-updatemelding.

-De systemd FSTRIM-timer voor het routinematig uitvoeren van TRIM/DISCARD voor ondersteunde apparaten is nu standaard ingeschakeld.

-Als het Calamares-installatieprogramma kiest voor het gebruik van het Btrfs-bestandssysteem, gebruikt het nu transparante Zstd-bestandssysteemcompressie op zowel SSD’s als HDD’s.

-PipeWire is nu standaard ingeschakeld voor audio-/videostreambeheer.

Vooruitkijkend kijken ze naar het toevoegen van meer desktopomgevingsopties zoals LXDE en UKUI, samen met het herstellen van de Deepin-desktop. Een”ready to go-editie”van EndeavourOS gericht op gaming wordt ook onderzocht.

Meer details over de nieuwe EndeavourOS 21.4″Atlantis”-release via EndeavourOS. com. Voor degenen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk, praktisch kant-en-klaar alternatief voor Arch Linux zelf, zoals bij Manjaro, is het EndeavourOS-project ook het proberen waard.

Categories: IT Info