Op 30 december heeft Huawei, onder leiding van de IMT-2020 (5G) Promotion Group van de China Academy of Information and Communications Technology,’s werelds eerste 5G-Advanced communicatiedetectie voltooid geïntegreerde technologieverificatie in het Huairou-veld in Peking. Deze test verifieerde met succes de toepassing van synesthesie in slim transport en detectie van inbraak in parken. De detectieafstand van het synesthesie-basisstation is meer dan 500 meter. Ook bereikt de positienauwkeurigheid het rijstrookniveau en bereikt de detectienauwkeurigheid van voertuigen en voetgangers 100%. De toepassing van synesthesie en technologische innovatie vormt een belangrijke referentie.

Synaesthesie is een van de belangrijke innovatierichtingen van 5G-Advanced. Het integreert perceptiemogelijkheden in het communicatiesysteem en gebruikt draadloze signalen om realtime omgevingsperceptie te bieden. Het opent ook toepassingsruimten die verder gaan dan traditionele verbindingen, en bouwt een echte en virtuele wereldinteractie op.

Meerdere bedrijfsscenario’s voor Synesthesia-toepassing

Momenteel heeft Synesthesia voorlopige verkenningen gedaan in slimme transport, drones en andere industrieën. Er wachten echter nog meer bedrijfsscenario’s om onderzocht te worden. Deze synergietest maakt gebruik van 3GPP 5G-signalen in de millimetergolffrequentieband om het vermogen om voertuigen en mensen waar te nemen te verifiëren in meerdere zakelijke scenario’s, zoals slim transport en detectie van inbraak in parken.

Als de detectiebronnen geen rol spelen meer dan 15%, blijkt uit de testresultaten dat het detectiebereik van 5G-communicatie-integratie meer dan 500 meter bedraagt. Dit is ruim twee keer de dekkingsafstand van de daadwerkelijke verkeersradar ter plaatse. Dit helpt ook om de implementatiekosten aanzienlijk te verlagen en het is ook in staat om onderscheid te maken tussen verschillende doelen op verschillende rijstroken. De nauwkeurigheid van de personeelsdetectie van 100% voldoet dus aan de behoeften van intelligent transport.

Vergeleken met reguliere verkeersradars heeft 5G-Advanced Synesthesia prestatievoordelen in belangrijke indicatoren zoals detectiebereik, positienauwkeurigheid en snelheidsnauwkeurigheid. Huawei zal actief blijven deelnemen aan het werk van de IMT-2020 (5G)-promotiegroep. Het is van plan om in 2022 te testen en te verifiëren voor beveiliging op lage hoogte en andere scenario’s. Huawei zal ook synesthesietechnologie introduceren in meer toepassingsscenario’s, zoals autonoom rijden op hoog niveau.

Categories: IT Info