De noodlottige en donkerste tijd is eindelijk aangebroken voor de OnePlus 6 en 6T-smartphones. De apparaten die in 2018 zijn uitgebracht, staan ​​op het punt om vier jaar te voltooien en met dat in gedachten stopt OnePlus de software-ondersteuning voor hen. De aankondiging werd gedaan via een obscure forumthread op het communityforum van OnePlus. Volgens de biedt softwareondersteuning voor zijn OnePlus 6-en 6T-smartphones die in 2018 zijn uitgebracht. , heeft het bedrijf de neiging om zijn oude smartphones niet langer dan vier jaar bij zich te hebben.

OnePlus 6 en 6T voltooien hun cyclus op Android 11

De gebruikers van OnePlus 6 en 6T zagen de zaken vertragen vorig jaar gedaald. Deze twee apparaten waren de laatste die op Android 11 gebaseerde OxygenOS 11 kregen. In feite ontvingen ze de update kort voor de Android 12-aankondiging die OxygenOS 12 naar OnePlus-smartphones bracht. Wat deze twee apparaten betreft, is er geen OxygenOS 12-liefde voor hen. Het bedrijf blijft de OnePlus 7/7T-, 8/8T-en 9-serie ondersteunen.

De OnePlus 7T-en 7T-serie zou de laatste in de rij moeten zijn voor de OxygenOS 12-update. Ook moeten hun gebruikers zich voorbereiden, aangezien deze apparaten waarschijnlijk de volgende zijn die de software-ondersteuning verliezen.

OnePlus heeft de software-ondersteuning beperkt tot drie jaar sinds de OnePLus 3T-en 3T-handsets. Elk vlaggenschip van OnePlus heeft recht op drie belangrijke OS-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Dit is nog steeds veel meer dan de overgrote meerderheid van smartphonemerken aanbiedt. Onlangs zagen we dat bedrijven als Samsung en Xiaomi een driejarig updateschema voor het besturingssysteem hebben aangenomen, met vier jaar beveiligingspatches. De OnePlus 6 en 6T hebben het afgelopen jaar in september de Android 11-update met OxygenOS 11 ontvangen. Meer recent kregen deze apparaten een incrementele patch met een beveiligingspatch van december. Dat gezegd hebbende, zouden de apparaten hun leven moeten beëindigen met de nieuwste maandelijkse beveiligingspatch van 2021.

Het alternatief is om een ​​aangepast ROM te vinden of je apparaat te upgraden

Er is nog hoop als je wilt om uw apparaat bij u te houden. Met slechts een beetje zoeken kun je de aangepaste ROM-community vinden op plaatsen zoals XDA-Developers en ook in Telegram. Met slechts enkele basisvaardigheden van ROM-flashing en bootloader-ontgrendeling, kunt u een van de vele aangepaste ROM’s flashen die beschikbaar zijn voor deze apparaten. Dat is een manier om ze wat langer in leven te houden als je weigert te upgraden of op zijn minst een goede back-up-smartphone met bijgewerkt besturingssysteem wilt behouden. Er zijn al Android 12 ROM’s voor de OnePlus 6-serie smartphones.

Categories: IT Info