Google biedt al lang YouTube Premium en YouTube Music aan maandelijkse accountlidmaatschappen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren en elke maand kunnen betalen voor toegang tot miljoenen nummers en video’s om ze zonder advertenties te bekijken en te downloaden.

Vanaf vandaag introduceert YouTube officieel een nieuwe abonnementsoptie voor gebruikers over de hele linie van beide betaalde YouTube-services. Naast maandelijkse abonnementen bieden YouTube Premium en YouTube Music nu ook abonnementen op jaarbasis aan, wat op de lange termijn gebruikers op de lange termijn veel geld zal besparen.

Dus, hoeveel geld zal dat opleveren het nieuwe jaarabonnement u daadwerkelijk bespaart in vergelijking met een maandabonnement? Het blijkt dat Google, als onderdeel van de initiële lanceringshype, een tijdelijke kortingsprijs aanbiedt, die zes dagen geldig is voordat deze verloopt.

De tijdelijke deal op een jaarlijks YouTube Premium/Music-abonnement duurt tot 13 januari.

Alleen tot 13 januari kunnen nieuwe gebruikers profiteren van een jaarlijks YouTube Premium-abonnement voor $ 107,99. Vergeleken met de normale prijs van $ 11,99 per maand, biedt het een besparing van $ 3 per maand, wat neerkomt op een besparing van $ 36 over een periode van 12 maanden.

Het jaarabonnement van YouTube Music is iets goedkoper en kost $ 89,99 per jaar, of $ 2,50 minder per maand dan het maandabonnement (voor een jaarlijkse besparing van $ 30).

Na de aanbieding op 13 januari afloopt, verwachten we dat gebruikers nog steeds kunnen genieten van fatsoenlijke tarieven voor het jaarabonnement, maar deze zullen hoogstwaarschijnlijk minder kosteneffectief zijn dan de huidige prijzen.

Het is echter een beetje lastiger voor huidige abonnees.

Houd er rekening mee dat als je al bent geabonneerd op een maandelijks YouTube Premium/Music-abonnement, je niet zomaar kunt overschakelen naar het jaarabonnement. U moet uw huidige abonnement volledig annuleren en u vervolgens opnieuw aanmelden voor het nieuwe. Het is zeker een iets tijdrovender proces, maar toch zeker het overwegen waard.

Opgemerkt moet worden dat het jaarabonnement momenteel alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Rusland, Turkije, Duitsland, Thailand, India en Japan.

Categories: IT Info