rapportage door de Wall Street Journal.

Microsofts plan om Activision-Blizzard overnemen voor bijna $ 70 miljard stuurde schokgolven door de gamesindustrie toen het op 18 januari werd aangekondigd, en aanvankelijk was het onduidelijk wat de plannen waren voor leiderschap op directieniveau toen de buy-out eenmaal was afgerond. Kotick zei dat hij Microsoft had verteld dat hij na de overname”beschikbaar zou zijn om ervoor te zorgen dat we de allerbeste integratie zullen hebben”, meldt de WSJ.

De bronnen van de WSJ hebben echter aangegeven dat Kotick zal vertrekken zodra de deal is afgerond. Het lijkt er inderdaad op dat het Journal’s bombshell-rapport in november, met interviews met huidige en voormalige Activision-Blizzard-medewerkers en een overzicht van een groot aantal interne bedrijfsmemo’s, de overname in gang heeft gezet.

Dat rapport beweerde dat Kotick al jaren op de hoogte was van klachten over mishandeling, intimidatie en misbruik van werknemers bij Activision-Blizzard voordat regelgevende instanties in de VS het bedrijf begonnen te onderzoeken. Kotick heeft naar verluidt het bestuur van Activision laten weten dat hij zou aftreden als deze zaken niet”met spoed”zouden worden opgelost. Maar tegen die tijd lijkt het erop dat Microsoft hem al had benaderd over een verkoop, volgens de WSJ-rapportage.

We hebben de rechtszaken tegen Activision-Blizzard en hun aanhoudende nasleep samengevat, als je geïnteresseerd bent voor meer informatie.

Categories: IT Info