Wine 7.0 is nu officieel beschikbaar om te genieten van Windows-games en-applicaties op Linux, macOS en andere platforms.

Wine 7.0 dient als de jaarlijkse stabiele release voor”Wine Is Not an Emulator”voor het uitvoeren van Windows-applicaties/games op andere platforms. Wine 7.0 is het hoogtepunt van alle tweewekelijkse Wine 6.x(x)-puntreleases van het afgelopen jaar.

Wine 7.0 converteert veel van zijn componenten naar PE (Portable Executable)-formaat, verbetert thema’s voor ingebouwde programma’s, biedt betere joystickondersteuning, HiDPI-ondersteuning voor ingebouwde apps, bijgewerkte OpenCL-ondersteuning, ondersteuning voor VKD3D 1.2, ondersteuningsverbeteringen voor het draaien op Apple Silicon (Apple M1), plug-and-play-stuurprogrammaverbeteringen, bijgewerkte Mono, Unicode 14-ondersteuning, WinRT-verbeteringen en een heleboel andere wijzigingen.

CodeWeavers blijft de vooruitgang van Wine stimuleren en zorgt ervoor dat moderne Windows-software geweldig kan draaien op Linux en Windows. Wine is ook veel geholpen dankzij de samenwerking van Valve met CodeWeavers en de op Wine gebaseerde Proton-software die Steam Play voor Windows-games op Linux aandrijft.

Zie onze recente lijst met functies van Wine 7.0 voor meer details over de wijzigingen met deze grote jaarlijkse update.

De korte aankondiging en downloads van Wine 7.0 zijn te vinden op WineHQ.org.

Categories: IT Info