Hoewel Apple stopte met het leveren van een oplader en EarPods bij de lancering van de iPhone 12-serie in 2020, bleef het het bekabelde audioaccessoire voor handsets die in Frankrijk worden verkocht vanwege een wettelijke verplichting. Dezelfde praktijk werd gehandhaafd met de iPhone 13, maar een wijziging in die wet betekent dat Apple niet langer gedwongen zal zijn om die gratis bon te geven.

Nieuwe wet wil de ecologische voetafdruk van apparaten verkleinen, waardoor Apple kan stoppen Bekabelde EarPods leveren bij elke verkochte iPhone

Of Apple nu wel of niet stopte met het bundelen van een power brick en bedrade oortelefoons bij zijn iPhones om het milieu te sparen, een wijziging in de Franse wet wil de milieuvervuiling verminderen. Het bedrijf is ook gestopt met het leveren van hetzelfde accessoire voor oudere iPhones. De reden achter deze wet was om de risico’s te verminderen van het blootstellen van hersenen in ontwikkeling aan elektromagnetische golven die worden uitgezonden door mobiele telefoons.

Apple gaf ons een enorme reden om te updaten naar iOS 15.3 en iPadOS 15.3

Dankzij een wetswijziging moet Apple er alleen voor zorgen dat een compatibele hoofdtelefoon of oortelefoon apart wordt verkocht. Ondanks dat het lijkt bij te dragen aan het milieu, zal de wijziging in deze wet de fabrikant ten goede komen, aangezien het niet langer miljoenen hoeft te besteden aan het bundelen van bedrade EarPods met iPhones, waardoor de winstmarges in Frankrijk toenemen. MacRumors rapporten dat volgens een bericht van de Franse luchtvaartmaatschappij Fnac hieronder, iPhones vanaf 24 januari geen EarPods meer in de doos zullen verzenden.

“GEACHTE KLANTEN,

We willen graag informeren u dat onze fabrikanten in Frankrijk niet langer verplicht zijn om hoofdtelefoons/handsfree-kits te leveren met hun smartphones. Deze nieuwe wet, die eind 2021 is aangenomen, heeft tot doel de ecologische voetafdruk in Frankrijk te verkleinen.

Het merk Xiaomi maakt zich zorgen voor producten die zijn gekocht vanaf de week van 17 januari 2022. Hetzelfde geldt voor de Apple-merk vanaf de week van 24 januari 2022

BEDANKT VOOR UW BEGRIP”

Op het moment van schrijven laat de regionale website van Apple voor Frankrijk zien dat de iPhones die in de regio worden verkocht, worden nog steeds geleverd met bedrade EarPods, maar deze informatie zal waarschijnlijk binnenkort worden bijgewerkt. Als je wilt, kun je bedrade oortelefoons apart kopen of via de draadloze route gaan door een paar AirPods op te halen.

Nieuwsbron: Consomac

Categories: IT Info