Microsoft kondigde deze week aan dat het Activision Blizzard zou overnemen voor $ 68,7 miljard in contanten. Als reactie hierop hebben de medewerkers van Activision Blizzard verschillende opvattingen over de deal. De populaire mening van de werknemers van Blizzard is echter dat de deal het bedrijf hoop geeft. Blijkbaar had het bedrijf tot nu toe niet alles rooskleurig. Toch zijn sommige werknemers bang dat ze hun baan zullen verliezen.

Sommige werknemers denken dat Microsoft de overgenomen partij veel autonomie zal geven na de overname van gamebedrijven. Voor sommigen van hen is dit een goede zaak. Sommige werknemers zijn vastbesloten om van de gelegenheid gebruik te maken om salarisverhogingen te zoeken en de arbeidszekerheid te verbeteren.

Activision Blizzard CEO, Bobby Kotick, en zijn management hebben schandaal na schandaal een tijdje ontweken. De beschuldiging van seksuele intimidatie/discriminatie afgelopen zomer in Californië is het populairst. In november vorig jaar kwamen berichten naar voren dat de Blizzard-CEO op de hoogte was van het slechte gedrag en daarbij betrokken was. Hierna steunde de raad van bestuur van het bedrijf de CEO publiekelijk, wat leidde tot uitputtingsslag en een laag moreel binnen het bedrijf.

Activision Blizzard heeft ongeveer 10.000 werknemers, van wie velen de CEO op sociale media hebben bekritiseerd. In feite hebben ongeveer 1.800 werknemers gezamenlijk een verzoekschrift ingediend bij de CEO om ontslag te nemen. Toch blijft Kotick de CEO-hij staat al 31 jaar aan het roer van Blizzard.

Volgens rapporten zal Kotick waarschijnlijk vertrekken na de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Veel werknemers beweren dat ze nu een soort van hoop zien.

Microsoft kan Activision Blizzard mogelijk onafhankelijk laten opereren

In het verleden heeft Microsoft met succes studio’s zoals Double Fine Productions en Obsidian Entertainment overgenomen en deze onafhankelijk laten opereren. Het is dus zeer waarschijnlijk dat Microsoft Activision Blizzard onafhankelijk zal laten opereren. Toch zal Kotick niet aanblijven als inhoudelijk CEO. Desalniettemin heeft Kotick nog enkele maanden om als CEO aan te blijven totdat de deal doorgaat. Kotick blijft de komende zes maanden aan de macht. Microsoft verwacht dat de deal in het volgende fiscale jaar, dat loopt van juli 2022 tot juni 2023, wordt afgerond.

Microsoft CEO, Satya Nadella, en Microsoft Gaming CEO, Phil Spencer, hebben beiden beloofd dat er geen overhaaste beslissingen zullen worden genomen, aangezien een resultaat van de verkoop. In de afgelopen jaren hebben honderden mensen Blizzard verlaten om nieuwe bedrijven te starten die games maken die Blizzard niet zou overwegen. Als Xbox Blizzard-medewerkers meer creatieve vrijheid geeft, lost dit het probleem van massale uitputting op.

Er zijn echter veel vragen die om antwoorden smeken. Werknemers vrezen dat ze hun baan zullen verliezen en hebben nog geen zekerheid. Kotick beweert echter dat Microsoft”zoveel mogelijk van onze medewerkers zal behouden”. Desalniettemin nemen Blizzards-medewerkers Kotick niet echt serieus gezien de recente gebeurtenissen.

Categories: IT Info