Het is geen geheim dat de acceptatiegraad van Windows 11 was behoorlijk verschrikkelijk. Sommige bronnen beweren zelfs dat, ondanks dat het nu al meer dan 6 maanden officieel beschikbaar is, minder dan 9% van de desktopgebruikers de moeite heeft genomen om ernaar te upgraden. – De redenen hiervoor zijn natuurlijk heel uiteenlopend. Sommigen hebben geen idee hoe ze TPM 2.0 en Secure Boot moeten inschakelen. Anderen voldoen niet aan de nogal beknopte systeemvereisten. Oh, en sommigen, nogal een aanzienlijke meerderheid, zo lijkt het, willen er gewoon niet naar upgraden.

Met er nog zo veel op Windows 10, is het echter duidelijk dat Microsoft dit ongetwijfeld gaat doen. begin terser en terser te krijgen in de push om mensen de overgang te laten maken. En in een mogelijk voorbeeld hiervan volgt een rapport via BetaNews is bevestigd dat de ondersteuning voor Windows 10 versie 20H2 officieel wordt beëindigd volgende maand.

Wat betekent dit? Welnu, in een notendop, voor die mensen die nog steeds die versie van Windows 10 gebruiken, als u niet op zijn minst overstapt naar een recentere versie, gaat u binnenkort beveiligingsupdates verliezen!

Microsoft stopt ondersteuning voor Windows 10 20H2

Gezien het feit dat de Windows 10 20H2-versie eind 2020 werd uitgebracht, is de kans groot dat velen van jullie die dit lezen, waarschijnlijk al, bewust of onbewust, zijn bijgewerkt naar de recentere 21H1 of 21H2 (de laatste vertegenwoordigt de meest recente grote Windows 10-update).-Als u dit echter nog niet heeft gedaan, wilt u dit eerder vroeger dan later doen, want als u dat niet doet, begint u de toegang te verliezen tot alle beveiligingsupdates die u helpen uw systeem te behouden zo redelijk veilig mogelijk.

In feite vermelden we dit alleen grotendeels omdat we vermoeden dat een behoorlijk groot aantal mensen mogelijk updates heeft uitgeschakeld in een poging om zo goed mogelijk te voorkomen dat ze een upgrade krijgen naar 11 zonder hun medeweten. – Alleen voor deze ene update raden we echter aan om die instellingen tijdelijk opnieuw in te schakelen.

Wat vind je ervan? – Laat het ons weten in de reacties!

Categories: IT Info