Het is zo handig om meerdere bestanden en mappen te kunnen selecteren wanneer u meerdere bestanden wilt delen, kopiëren of zelfs verwijderen . Het scheelt ons zoveel tijd en moeite. Stelt u zich eens voor, hoe vervelend en tijdrovend het zou zijn geweest als we elk bestand of elke map één voor één moesten delen, kopiëren en plakken.

Je weet goed, dat we meerdere bestanden kunnen selecteren en mappen op onze Windows-pc’s? Ach, zelfs als je dat niet doet, ben je nu op de juiste plek. Vandaag zullen we het in dit bericht hebben over verschillende methoden om meerdere bestanden en mappen op uw Windows 11/10 pc te selecteren.

Hoe meerdere bestanden en mappen te selecteren in Windows 11/10

Er zijn verschillende manieren om meerdere bestanden en mappen op uw pc te selecteren.

Met de Ctrl-toetsOpen de Windows Verkenner door op Win+E te drukken uw toetsenbord.Selecteer een van de mappen of bestanden die u wilt selecteren. Druk nu op de Ctrl-toets en blijf de bestanden/mappen selecteren die u wilt selecteren. Zorg ervoor dat u de Ctrl-toets ingedrukt houdt totdat al uw gewenste bestanden/mappen zijn geselecteerd.De cursor gebruikenU kunt meerdere bestanden en mappen selecteren door er simpelweg met uw muiscursor overheen te slepen. Zorg ervoor dat u de klikknop ingedrukt houdt totdat u klaar bent met de selectie. Laat uw muis los wanneer alle bestanden/mappen zijn zelf ected.De SHIFT-toets gebruikenEen andere methode om meerdere bestanden/mappen te selecteren is door de SHIFT-toets te gebruiken, maar deze methode kan alleen worden gebruikt als al uw gewenste bestanden/mappen achter elkaar zijn geplaatst. Selecteer het eerste bestand of map, druk op de SHIFT-toets en ga dan naar de laatste die u wilt selecteren. Laat de SHIFT-toets los en u bent klaar. U kunt de geselecteerde bestanden/mappen kopiëren, knippen, verplaatsen, verwijderen, hernoemen en roteren.Met Ctrl+A

Dit is opnieuw een eenvoudige en goede methode om meerdere bestanden en mappen te selecteren, maar u kan deze methode alleen gebruiken als u alle bestanden of mappen wilt selecteren.

Lees: Kan niet meer dan één bestand of map selecteren

Hoe te kopiëren en plak meerdere bestanden/mappen

Zodra u meerdere bestanden en mappen selecteert met een van de genoemde methoden hierboven, druk op Ctrl-C om ze allemaal te kopiëren. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en Kopiëren selecteren.

Ga naar de map of het station waarin u deze bestanden en mappen wilt plakken en druk op Ctrl+V, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Plakken.

h2>Meerdere bestanden/mappen verwijderen

Na het selecteren van meerdere bestanden/mappen, kunt u eenvoudig op de Delete-knop op uw toetsenbord drukken om ze te verwijderen of klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen. U kunt ook de grote rode knop Verwijderen gebruiken in het hoofdlintmenu van Verkenner. Als u de knop Verwijderen in het hoofdmenu gebruikt, kunt u ervoor kiezen om die bestanden naar de Prullenbak te verplaatsen of ze permanent te verwijderen.

Lezen: Voorkomen van knippen, plakken, kopiëren , Verwijderen, Hernoemen van bestanden en mappen

De naam van meerdere bestanden/mappen wijzigen

Ja, u kunt met slechts één klik meerdere bestanden en mappen op uw Windows-pc hernoemen. Selecteer alle bestanden of mappen waarvan u de naam wilt wijzigen met behulp van een van de bovengenoemde methoden, klik met de rechtermuisknop en klik op Hernoemen of klik op Meer opties weergeven en selecteer Naam wijzigen in het vervolgkeuzemenu,

Hernoem alle één bestand en andere worden automatisch dienovereenkomstig hernoemd. Als u bijvoorbeeld de naam’a’voor één bestand kiest, wordt de rest automatisch hernoemd naar a1, a2, enzovoort.

Een video maken met meerdere bestanden

Selecteer de bestanden waarmee u een video wilt maken, klik met de rechtermuisknop en klik op Meer opties weergeven. Selecteer Video maken en al uw geselecteerde foto’s/video’s worden openen in de Foto’s-app. U kunt dan uw video een naam geven, de dia’s bewerken en ook effecten en overgangen toevoegen.

Meerdere bestanden tegelijk slepen en neerzetten

Selecteer het eerste bestand, druk op en houd de Ctrl-toets ingedrukt en selecteer de rest van de bestanden. Wanneer al uw bestanden zijn geselecteerd, kunt u de Ctrl-toets loslaten. Houd nu alle geselecteerde/gemarkeerde items vast met de linkermuisknop en verplaats de cursor om deze bestanden te slepen. Breng de cursor naar de plaats waar u deze bestanden wilt neerzetten en laat de linkermuisknop los.

Hoe selecteer ik alle bestanden in een map?

U kunt op Ctrl+A drukken om te selecteren alle bestanden in een map. Als uw toetsenbord niet werkt, selecteert u het eerste bestand, houdt u de SHIFT-toets ingedrukt en selecteert u het laatste bestand. U kunt ook de cursormethode gebruiken om alle bestanden in een map te selecteren. Selecteer het eerste bestand, druk op de linkermuisknop en verplaats de cursor over alle bestanden in de map totdat u alle bestanden bedekt. Laat de linkermuisknop los en zo kunt u alle bestanden in een map selecteren.

Categories: IT Info