Het lijkt erop dat Cyberpunk nog niet helemaal dood is, grotendeels dankzij de gratis PS5 en Xbox Series X/S upgrades die de game eerder dit jaar ontving. Deze informatie komt via een conferentievideo met kwartaalresultaten waarin president Adam Kiciński vertelt over de prestaties van alle CD Projekt Red-titels.

De conferentie, die hieronder in zijn geheel te bekijken is, toont een hernieuwde opkomst van Cyberpunk 2077’s populariteit onder degenen die in het bezit zijn van next-gen hardware. Deze presentatie laat een verbluffende omzetstijging van 600% zien in het eerste kwartaal van 2022 in vergelijking met voorgaande perioden.

Bekijk de conferentie zelf! Het Cyberpunk-gedeelte begint om 28:20 uur.

Wat vooral interessant is, is dat je de uitsplitsing van de pc-, PS5-en Xbox Series X/S-verkopen kunt zien, en het lijkt erop dat het redelijk in evenwicht is tussen de twee platforms. Terwijl pc-spelers vóór de patch de meeste kroon hadden voor de meeste verkopen-waarschijnlijk omdat dit het platform was waar relatief stabiele prestaties mogelijk waren-is er na de update een duidelijke groei van zowel de PS5-als de Xbox Series X/S-verkopen.

Het is meteen duidelijk welke impact de next-gen-versie had op de verkoop van Cyberpunk, zelfs met een aangetaste erfenis.

Als je nieuwsgierig bent naar wat er nog meer aan de hand is met CD Projekt Red, er zijn delen van de presentatie gewijd aan de samenwerking met Unreal Engine, waar de ontwikkelingsteams van CD Projekt op dit moment aan werken, winsten en verliezen, en natuurlijk een Q&A-periode in de tweede helft van de conferentie. Het is zeker de moeite waard om te luisteren als de toekomst van deze Poolse ontwikkelaar iets is waarin je erg geïnteresseerd bent, en het helpt een heel eind om een ​​beeld te schetsen van wat we de komende maanden kunnen verwachten.

Voor meer gerelateerd nieuws nieuws, bekijk ons ​​verslag over het afsluiten van de LARP Witcher School nadat de licentie is ingetrokken door CD Projekt, en ons eigen stuk van Alex Donaldson: ik heb zin in Witcher 4 en CDPR’s engine change, maar ik hoop echt dat Cyberpunk en REDengine.

Categories: IT Info