Samsung får en ledelse mot TSMC og har annonsert masseproduksjon av 3nm GAA-brikker, noe som gir en rekke fordeler for ulike bruksområder og produkter. I følge den koreanske produsenten krysser GAA-teknologien grensene for FinFET og har planer om å utvide produksjonen for smarttelefon-SoCs.

Dr. Siyoung Choi, president og sjef for støperivirksomheten hos Samsung Electronics, er stolt over å kunngjøre den nye arkitekturen med følgende uttalelse.

Qualcomm kan bytte til Samsungs 3nm GAA-prosess for smarttelefon-SoCs hvis TSMC møter avkastningsproblemer

p>

“Samsung har vokst raskt ettersom vi fortsetter å vise lederskap når det gjelder å bruke neste generasjons teknologier til produksjon, slik som støperiindustriens første High-K Metal Gate, FinFET, samt EUV. Vi søker å fortsette dette lederskapet med verdens første 3nm-prosess med MBCFET™. Vi vil fortsette aktiv innovasjon innen konkurransedyktig teknologiutvikling og bygge prosesser som bidrar til å fremskynde oppnåelse av modenhet av teknologi.”

Samsung har også som mål å starte masseproduksjon av andregenerasjons 3nm GAA-brikker, som gir bedre kraft Effektivitet og ytelse til bordet

Samsung har brukt en annen metode for å masseprodusere 3nm GAA-brikker, som innebærer bruk av proprietær teknologi og nanoark med bredere kanaler. Denne tilnærmingen tillater høyere ytelse og forbedret energieffektivitet enn GAA-teknologier som bruker nanotråder med smalere kanaler. GAA har optimert designfleksibilitet, slik at Samsung kan bringe inn PPA (Power, Performance og Area) fordeler.

Når man sammenligner den med 5nm-prosessen, hevder Samsung at dens 3nm GAA teknologi kan redusere strømforbruket med opptil 45 prosent, forbedre ytelsen med 23 prosent og redusere arealet med 16 prosent. Interessant nok nevnte ikke Samsung forskjellene i forbedringer sammenlignet med 4nm-prosessen, selv om pressemeldingen sier at det jobbes med en andregenerasjons 3nm GAA-produksjonsprosess.

Denne andregenerasjonsprosessen vil tillate reduksjon av strømforbruket med opptil 50 prosent, øke ytelsen med 30 prosent og redusere arealet med 35 prosent. Samsung har ikke kommentert yield-prosenten på 3nm GAA, men i følge det vi rapporterte om tidligere, har ikke ting blitt bedre, men har tatt et dykk i stedet. Tilsynelatende er yield rate mellom 10 og 20 prosent, mens Samsungs 4nm sto på 35 prosent.

Galaxy S23, Galaxy S23 Plus, vil ikke få telefotokameraoppgraderinger

Qualcomm sies å ha tatt forbehold for Samsungs 3nm GAA-node, forutsatt at TSMC får sine egne ytelsesproblemer for sin 3nm-prosess. Den koreanske produsenten vil sannsynligvis gi personlige prøvekjøringer av sin banebrytende teknologi til Qualcomm, og hvis sistnevnte er fornøyd, kan vi se bestillinger bytte fra TSMC til Samsung for fremtidige Snapdragon-brikkesett.

Når det gjelder TSMC, forventes det å begynne masseproduksjon av 3nm-brikker senere i år, og Apple vil sannsynligvis få fortrinnsbehandling for sine kommende M2 ​​Pro og M2 Max SoC-er beregnet på et bredt spekter av Mac-er. Forhåpentligvis ville Samsung ha forbedret sin egen iterasjon betydelig for å gjenopplive gamle partnerskap.

Nyhetskilde: Samsung Newsroom

Categories: IT Info