Overzicht

Microsoft PowerToys is een set hulpprogramma’s die door Microsoft is ontwikkeld voor gebruik met het Windows-besturingssysteem. Deze programma’s voegen functies toe of wijzigen deze om de productiviteit te verbeteren of maatwerk toe te voegen. Een tijdje geleden schreef ik over Microsoft PowerToys en mijn Top 5 Microsoft PowerToys. In releaseversie 0.68 is een nieuwe PowerToy toegevoegd die voldoet aan mijn”Top”-criteria. Daarom update ik mijn “Top 5 Microsoft PowerToys” lijst naar “Top 6 Microsoft PowerToys”.

Installatie

De PowerToys zijn beschikbaar voor Windows 10 (v19041 of nieuwer) en Windows 11. De PowerToys kunnen worden gedownload/geïnstalleerd via de Microsoft Store of Github. De PowerToys worden als één set geladen, ze kunnen niet afzonderlijk worden geïnstalleerd. Na installatie wordt een PowerToy-pictogram in het systeemvak toegevoegd. Rechtsklikken op dit pictogram en Instellingen selecteren opent het PowerToys-menu. Hier kunt u de te laden PowerToys in-en uitschakelen, configuraties instellen voor elke PowerToy en controleren op nieuwe versies van de PowerToys.

Vorige Top 5 Microsoft PowerToys

Uit mijn Top 5 Microsoft PowerToys-post waren dit mijn top 5:

Altijd aan TopText ExtractorPowerRenameAwakeFileLocksmith

 #6 – Plakken als platte tekst

Heeft u ooit tekst in een document of e-mail gekopieerd, maar heeft de oorspronkelijke tekstopmaak uw document verpest? De nieuwe Plakken als platte tekst PowerToy plakt tekst van uw klembord, met behulp van een sneltoets, en verwijdert tekstopmaak. Alle opmaak in de klembordtekst wordt vervangen door een niet-opgemaakte versie van de tekst. De standaardsneltoets voor de PowerToy Plakken als platte tekst is de toetscombinatie Win + Ctrl + V (dit kan desgewenst worden gewijzigd).

Het gebruik van de PowerToy Plakken als platte tekst is eenvoudig. Selecteer de tekst die u wilt kopiëren en kopieer deze zoals normaal.

Navigeer naar het document waarin u de platte tekst wilt plakken en voer de toetsencombinatie Win + Ctrl + V in.

Kortom

Microsoft PowerToys is een set hulpprogramma’s die functies toevoegt aan Microsoft Windows. Ze kunnen uw Windows-ervaring verbeteren. De nieuwe Paste As Plain Text PowerToy vergroot mijn set top PowerToys tot zes. Probeer ze eens en laat me in de reacties weten of je het eens bent met mijn lijst.

Categories: IT Info