Apple is continu het aanpassen van de camera in de iPhone, het verbeteren van de lenzen en het toevoegen van coole nieuwe functies-en de nieuwe iPhone 13 is geen uitzondering. Een van de showcase-functies die aan de iPhone 13-line-up zijn toegevoegd, is de Cinematic-modus. De filmmodus past op intelligente wijze de focus van een video van object tot object aan op basis van de context van de scène.

In een interview met Matthew Panzarino van TechCrunch, Apple’s VP Kaiann Drance en Human Interface Team-ontwerper Johnnie Manzari vertelt over deze Cinematic-modus en hoe het bedrijf het idee ontwikkelde en in het nieuwste iPhone-model integreerde.

Volgens Drance en Manzari heeft Apple de Cinematic-modus niet als kernfunctie gekozen-het idee ontwikkelde zich eigenlijk organisch terwijl het team het ambacht van filmmaken verkende.

“Als je kijkt naar het ontwerpproces”, zegt Manzari,”beginnen we met een diepe eerbied en respect voor beeld en filmmaken door de geschiedenis heen. We zijn gefascineerd door vragen als welke principes van beeld en filmmaken zijn tijdloos? Welk ambacht heeft het cultureel overleefd en waarom?”

Na gesprekken met cinematografen, cameramensen en andere videoprofessionals realiseerde Apple zich dat scherptediepte een cruciaal hulpmiddel was om verhalen te vertellen. Een verschuiving in focus trekt het oog van het ene object naar het andere, waardoor de kijker zich concentreert op elementen die de kunstenaar wil dat ze zien.

Het doel van Apple om het aan de iPhone toe te voegen, was het voor eigenaren gemakkelijk te maken om deze techniek in hun video’s te gebruiken zonder professionele training.

Het is niet verrassend dat de taak om de scherptediepte te manipuleren sterk afhankelijk is van de A15 Bionic en zijn neurale motor om het zware werk te doen.

In tegenstelling tot foto’s, is video constant in beweging en vereist de telefoon om continu deze hoogwaardige scherptedieptegegevens vast te leggen. Dit proces moet ook werken met verschillende onderwerpen, waaronder mensen, huisdieren en zelfs levenloze objecten. Om al deze gegevens weer te geven en te interpreteren, is een aanzienlijke verwerkingskracht vereist.

Categories: IT Info