Als je het weet Metroid, dan is de kans groot dat je ook de naam kent Justin Bailey.

Deze code (of wachtwoord, om precies te zijn) invoeren in de originele NES Metroid zou je niet alleen volledige kracht geven, maar ook een speciale outfit voor Samus Aran. Hoewel veel wachtwoorden uit die periode willekeurige selecties van letters en cijfers waren, werd de’Justin Bailey’-code beroemd omdat hij zo gemakkelijk te onthouden was-en daarom proberen mensen nog steeds de oorsprong ervan te achterhalen, zelfs vandaag de dag.

Kate Willaert van A Critical Hit! is zo’n persoon; vorig jaar wijdde ze tijd aan het vinden van de echte Justin Bailey, en zoals je zou verwachten, was het een hele rit-zelfs als het eindresultaat niet helemaal is wat je zou hebben gewild.

Het wachtwoord zelf is, zoals Willaert uitlegt, vrijwel zeker een toevalstreffer en lijkt niet opzettelijk te zijn geweest:

In werkelijkheid is”Justin Bailey”niets meer dan toeval-een naam die toevallig resulteert in een zeer handige uitrusting.

De manier waarop het wachtwoordsysteem werkt, verandert elke waarde in een wachtwoord een specifiek aspect van de status van de game. Dus de enige manier waarop een programmeur opzettelijk een zin kan spellen, is als hij de wachtwoordgenerator in wezen omzeilt en hardcodeert (wat wel gebeurde in minstens één instantie). Het feit dat de letters”Justin Bailey”deze specifieke status in de wachtwoordgenerator ontsluiten, is eigenlijk gewoon een kosmisch toeval.

Dus, vraag je je misschien af, waarom zou je op zoek gaan naar Justin Bailey? Welnu, Willaert redeneert dat als het wachtwoord een toevalstreffer was, de meest waarschijnlijke manier waarop het zou kunnen worden ontdekt, is door iemand die Justin Bailey heet en zijn eigen naam in het wachtwoordscherm invoert om te zien wat er zou gebeuren-en , als dit eenmaal was gebeurd, zouden ze deze informatie vermoedelijk met vrienden delen of als tip voor publicatie indienen bij een videogamemagazine voor publicatie.

Met deze theorie in gedachten doorzocht Willaert de gevallen waarin het wachtwoord in gedrukte media wordt genoemd en ontrafelde hij hoe het destijds werd verspreid onder de game-spelende bevolking. Hoewel tijdschriften als Nintendo Power en boeken als Hoe te winnen bij Nintendo Games #2 de code verspreidden, vormden ze niet het beginpunt – Willaert wijst erop dat dit de uitgave van VideoGames & Computer Entertainment van juli 1989 was. , die de code toeschreef aan Steve Bland uit Shepherdsville, Kentucky (verkeerd gespeld als”Sherherdsville”).

Willaert was eigenlijk in staat om Bland op te sporen, maar helaas herinnerde hij zich slechts vaag dat hij de code had ingediend, niet in staat was om zich te herinneren waar het vandaan kwam-het enige waar hij zeker van was, was het feit dat hij heeft het zelf niet ontdekt. Dus de zoektocht ging door.

Redenerend dat Bland misschien van een vriend over de code had gehoord, zocht Willaert rond naar mensen met de naam Justin Bailey die afstudeerden aan dezelfde school in Kentucky. Ze vond er een, maar hij zou twee jaar oud zijn geweest toen de tip voor het eerst werd gepubliceerd in VideoGames & Computer Entertainment.

Het einde van de weg? Misschien, geeft Willaert toe:

Dit zou het meest waarschijnlijke scenario kunnen zijn waarin een familievriend of familielid de code heeft ontdekt, terwijl hij de namen invulde van verschillende mensen die ze kenden. Het was uiteindelijk”Justin Bailey”dat resulteerde in iets nuttigs. Dat zou zeker verklaren waarom we nog nooit van de echte Justin Bailey hebben gehoord. Het probleem is dat, tenzij de theoretische familievriend of familielid op een dag iets zegt, dit in feite het einde van de weg is.

Ik heb geprobeerd contact op te nemen met de vermoedelijke Justin Bailey-evenals andere Justin Baileys in het grotere gebied van Louisville om mijn bases te dekken-maar werd niet verrassend genegeerd. Immers, als je nog nooit van Metroid had gehoord, waarom zou je dan willen reageren op een of andere gek die beweert een’gaminghistoricus’te zijn?

Stel je voor: Justin Bailey realiseert zich misschien niet dat hij Justin Bailey is.

Categories: IT Info