De allereerste Nintendo Direct, gehost door de voormalige president Satoru Iwata (2011) (Afbeelding: via YouTube)

Nintendo is duidelijk een van de pioniers van de game-industrie, en van tijd tot tijd komt het nog steeds met baanbrekende ideeën die de manier waarop mensen consumeren veranderen en vormgeven en speel videogames over de hele wereld.

Een van de meest geniale momenten in het afgelopen decennium (althans vanuit een zakelijk/marketingperspectief) was de creatie van”Nintendo Directs”-speciale uitzendingen die in staat waren om vinden plaats op elk moment en op elke datum en waren volledig gericht op Nintendo’s systemen en de games die naar deze platforms komen.

Het idee is zo succesvol gebleken in de Gezien hoeveel hype het kan bouwen, begonnen andere bedrijven het idee te repliceren-en het leidde er zelfs toe dat sommigen zich terugtrokken uit drukkere en grotere evenementen zoals E3 in de hoop wat meer aandacht te krijgen, in plaats van te verdwalen in een zee van aankondigingen.

Dus, waarom gaan we hierover door-want zoals we eigenlijk al opmerkten, markeert deze donderdag (ook wel morgen) een decennium van Nintendo Direct-presentaties. Met dank aan de sympathieke @NintenDaan voor het benadrukken van dit:

Dit is misschien moeilijk te geloven voor sommigen, maar deze donderdag… Nintendo Direct-presentaties bestaan ​​tien jaar. Dit is de eerste ooit, uitgezonden op 21 oktober 2011. Daarin bespreekt Iwata games die op de Japanse markt komen voor Wii en Nintendo 3DS. https://t.co/dYKRD4ZDoH pic.twitter.com/JXAwjxjgHf— Daan Koopman (@NintenDaan) 17 oktober 2021

Daan heeft ook een korte geschiedenisles gedeeld over hoe Nintendo Directs in de eerste plaats tot stand kwam:

“Het is 13 september. Nintendo moest hun toewijding aan 3DS laten zien. In plaats van een Nintendo-conferentie te houden, alleen voor investeerders en media, opende Satoru Iwata de deur. Op een Ustream-pagina, de bedrijf toonde hun software-aanbod en richtte zich bijna uitsluitend op games.

“De reactie in Japan was vrij positief, waardoor Iwata de benadering van het verstrekken van informatie aan consumenten heroverweegde. Oorspronkelijk belden ze een pers om extra 3DS-info te leveren. In de eerste minuut veranderde de naam in”Nintendo Direct”. De naam is sindsdien blijven bestaan.”

Nintendo Directs zijn in de loop van de tijd natuurlijk geëvolueerd-en Nintendo organiseert nu zelfs hele thema-evenementen. Vorige week hadden we bijvoorbeeld duidelijk de Animal Crossing: New Horizons one en zelfs gamedirecteur Masahiro Sakurai heeft het concept omarmd met zijn eigen Super Smash Bros. Ultimate-presentaties-meest recent hield hij zijn laatste, gericht op de onthulling van Sora uit de Kingdom Hearts-serie.

Abonneer je op Nintendo Life op YouTube

Kun je geloven dat we al 10 jaar naar Directs kijken? Weet je nog wat je eerste Direct was? Laat hieronder een reactie achter.

Categories: IT Info