Tämän päivän maailmassa ei ole suuri yllätys, kun kuulemme joidenkin yritysten myyvän käyttäjiinsä liittyviä tietoja. Sitä tapahtuu koko ajan, ja monet yritykset ovat tehneet siitä murhan. Se on iso bisnes. Valitettavasti jotkut yritykset vain toivot, ettei se käy niin. Kuten sellainen, joka on suunniteltu”perheen turvallisuusalustan ympärille”.

Kuten Merkintä, käy ilmi, että Life360 on myynyt dataa jo jonkin aikaa. Eikä myöskään mitä tahansa dataa. Mutta sen miljoonien käyttäjien tarkat sijaintitiedot. Ohjelmistoa käyttää yli 33 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa.

Raportin mukaan Life360 myy tarkkoja sijaintitietoja sekä lapsille että aikuisille”kymmenille”tiedonvälittäjille. Nämä välittäjät, kuten heidän suunnittelunsa, myyvät sitten tiedot kiinnostuneille osapuolille. Raportissa hahmotellaan kahden entisen Life60-työntekijän kommentteja, jotka molemmat sanovat, että yritys on yksi alan suurimmista yksittäisten käyttäjien tietojen lähteistä.

Yleinen suojatoimien puute ilmeisesti puuttuu. Tarkista vielä kerran, kuinka tietoja käytetään, varsinkin sen jälkeen, kun ne saapuvat kolmannen osapuolen tahoille.

Life360:n toimitusjohtajan Chris Hullsin mukaan tiedot ovat Life360-liiketoimintamallin”tärkeä osa”. Syy miksi he myyvät dataa, on se, että Life360:n ydinominaisuudet voivat pysyä käyttäjille ilmaisina. Ikivanha tarina: myy käyttäjätietoja ominaisuuksien ilmaisemiseksi.

Meillä ei ole keinoja vahvistaa tai kiistää sen tarkkuutta, onko Life360 yksi alan suurimmista tietolähteistä. Life360:n perustaja ja toimitusjohtaja Chris Hulls sanoi sähköpostilla vastauksessa Markupin kysymyksiin.”Näemme tiedot tärkeänä osana liiketoimintamalliamme, jonka avulla voimme pitää Life360:n ydinpalvelut ilmaisina suurimmalle osalle käyttäjistämme, mukaan lukien ominaisuudet, jotka ovat parantaneet kuljettajien turvallisuutta ja pelastaneet lukuisia ihmishenkiä.

Raportti jatkuu puhumalla sijaintitietojen tarjoajan X-Moden entisen työntekijän kanssa. Tuo työntekijä sanoi, että Life360:n raakapaikkatieto on yksi arvokkaimmista tarjouksista. Miksi?”Tietojen suuren määrän ja tarkkuuden vuoksi”. Raportin mukaan Life360 on myynyt tietoja useille välittäjille, mukaan lukien X-Mode, Safegraph, Arity ja monet muut.

Mitä tulee tietokumppaneihin liittyviin julkisiin ilmoituksiin, Hullsilla ei ollut paljon tietoa. positiivisena asiana:

Hulls kieltäytyi paljastamasta täydellistä luetteloa Life360:n data-asiakkaista ja kieltäytyi vahvistamasta, että Safegraph on heidän joukossaan vedoten luottamuksellisuuslausekkeisiin, jotka hänen mukaansa ovat suurimmassa osassa sen liiketoimintasopimuksia. Tietokumppanit julkistetaan vain, kun kumppanit pyytävät avoimuutta tai jos siihen on”erityinen syy”, Hulls sanoi. Hän vahvisti, että X-Mode ostaa tietoja Life360:lta ja että se on yksi”noin 10 datakumppanista”. Hulls lisäsi, että yritys kannattaisi lainsäädäntöä, joka edellyttäisi tällaisten kumppaneiden julkistamista.

Life360:n liiketoimintamalli, ainakin loppukäyttäjälle, on tapa vanhemmille ja huoltajille seurata lapsia. Aiemmin yhtiö on sanonut, että se ei jaa tietoja 13-vuotiaista ja sitä nuoremmista käyttäjistä. Kaikki tämän ikäiset käyttäjät voivat kuitenkin myydä tarkat tietonsa.

Tile, tuoteseurantalaitteita valmistava yritys, jää tietyllä tavalla kaiken tämän keskelle. Life360 on ostamassa yritystä, jonka arvo on yli 200 miljoonaa dollaria. Tämän oston myötä Life360 saa pääsyn entistä laajempaan alustaan, mikä luonnollisesti herättää huolta tämän raportin paljastusten jälkeen.

Categories: IT Info