Minecraft vereist een Microsoft-account om in te loggen en te spelen. Je kunt het inloggen bij de game overslaan als je de Bedrock-versie hebt, maar je moet zijn aangemeld bij de Xbox-app op Windows 10/11. Bij de basisversie gebeurt inloggen automatisch, maar bij de Java-versie moet u handmatig inloggen.

Fix Minecraft-aanmelding werkt niet

Aanmelden bij Minecraft is geen ingewikkelde taak; u klikt op de inlogknop, voert uw Microsoft-accountgegevens in en u bent klaar om te gaan. Als u, nadat u de inloggegevens heeft ingevoerd, een serverfout ziet en het inloggen mislukt, probeer dan de onderstaande oplossingen.

1. Controleer apps

Als je apps gebruikt die cheats, speciale mobs of iets speciaals mogelijk maken, kan dit het inlogproces verstoren. Als de app niet bedoeld is om Minecraft aan te passen, maar wel als cheat-tool of modifier voor andere games op je systeem fungeert, kan dit ook inlogproblemen veroorzaken. Helaas is stoppen met een app als deze niet genoeg. Je zult het moeten verwijderen als je weer wilt kunnen inloggen bij Minecraft.

2. Controleer Hosts-bestand

Controleer of uw hosts-bestand is bewerkt met vermeldingen die Minecraft.net of een Mojang-domein blokkeren. Als dit het geval is, moet u de vermeldingen verwijderen. Dit gebeurt als je apps hebt geïnstalleerd om Minecraft aan te passen. De wijzigingen in het hosts-bestand blijven behouden, zelfs als je de app hebt verwijderd.

Open File Explorer. Plak deze C:\Windows\System32\drivers\etc in de locatiebalk en tik op enter. Open het hosts-bestand met een teksteditor zoals Kladblok. Zoek naar vermeldingen voor Minecraft en verwijder ze. Sla de wijziging op met de sneltoets Ctrl+S. Sluit Minecraft en open het opnieuw en log in.

3. Gebruik de officiële launcher

Als je een launcher van derden voor Minecraft gebruikt, kan dit problemen veroorzaken met inloggen. Probeer de officiële launcher te gebruiken om Minecraft te openen en meld je vervolgens aan. Zorg er daarnaast voor dat Minecraft actueel is. Een verouderde versie van het opstartprogramma kan ook problemen veroorzaken. Met de bijgewerkte versie kunt u nog steeds een oudere versie van Minecraft gebruiken. Je kunt de versie selecteren voordat je een spel opent/een wereld laadt.

4. Controleer de Minecraft-status

Minecraft heeft geen officiële statuspagina maar wel een Twitter-ondersteuningsaccount. Controleer het account om te zien of er een lopend probleem is. Als er een probleem is dat niet rechtstreeks verband houdt met inloggen, kan dit nog steeds van invloed zijn op het inloggen. U kunt het account ook op de hoogte stellen van problemen met inloggen. Daarna moet je wachten terwijl ze het uitzoeken.

Conclusie

Aanmelden bij Minecraft is vanaf 2021 eenvoudiger geworden; iedereen gebruikt een Microsoft-account. Als je je Mojang-account nog niet hebt overgezet naar een Microsoft-account, ga je gang en doe dat. Mogelijk veroorzaakt dit problemen met inloggen.

Categories: IT Info