Een van de grootste muziekstreamingservices, Spotify, heeft net kondigde een kleine maar betekenisvolle update van zijn app aan. Doorgaans rapporteren we niet over updates die kleine wijzigingen inhouden, zoals het veranderen van een hartpictogram in een Plus, maar de update van Spotify doet meer dan alleen visuele wijzigingen aanbrengen.

Eerder vandaag heeft Spotify een gloednieuwe wijziging officieel aangekondigd die voor iedereen gunstig is zijn gebruikers. De iconische hartknop van de app wordt vervangen door een plusknop die meer doet dan alleen de nummers markeren die je wilt opslaan.

Kortom, Spotify verenigt de pictogrammen Hart en”Toevoegen aan afspeellijst”in één enkel symbool: de plusknop (+). Dit betekent dat wanneer u de plusknop (+) gebruikt, u met één tik de bestemming van elk nummer, elke afspeellijst of podcast kunt opslaan en kiezen.

In de toekomst moeten Spotify-gebruikers, om een ​​nummer of podcastaflevering op te slaan, op de plusknop (+) rechts van de titel van het nummer of de aflevering in de weergave Nu afspelen tikken. Nadat het nummer of de podcast is toegevoegd aan Nummers die ik leuk vind of Je afleveringen, wordt de plusknop (+) een groen vinkje. Bovendien kunt u zelfs de bestemming van uw opgeslagen inhoud wijzigen door simpelweg op het groene vinkje te tikken.

Een andere optie tot uw beschikking maakt het mogelijk om een ​​heel album toe te voegen aan uw bibliotheek. Klik eenvoudig op de plusknop (+) om uw favoriete album, afspeellijst of audioboek aan uw bibliotheek toe te voegen. Zodra u het groene vinkje ziet, betekent dit dat het met succes is toegevoegd.

De reden achter de nieuwe wijziging is natuurlijk een eenvoudige, meer uniforme gebruikerservaring. Een meer gestroomlijnde manier hebben om favoriete muziek en podcasts op te slaan, betekent tegenwoordig veel, wanneer we door elke extra actie onze focus verliezen.

Het is niet verwonderlijk dat dit precies is wat Spotify ontdekte in zijn gebruikersonderzoek. Bovendien bleek uit hetzelfde onderzoek dat het opslaan van nummers en podcasts ervoor zorgt dat we er eerder naar luisteren, wat behoorlijk interessant is.

Volgens Spotify beginnen de nieuwe wijzigingen aan het hartpictogram wordt vanaf vandaag uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd op iOS en Android en wordt in de komende weken beschikbaar voor alle gebruikers.

Categories: IT Info