Deze MWC-aankondigingen (Mobile World Congress) over coole mobiele technologie houden maar niet op! Maar dat is wat wij techneuten graag zien, toch? Rechtstreeks uit de toekomst (of misschien Hogwarts?) Tecno-een technologiebedrijf dat dingen maakt zoals monitoren, oordopjes en telefoons-presenteerde tijdens het evenement een prachtig concept: de knowhow om het achterpaneel van je telefoon van kleur te laten veranderen. Stel je dit voor: een smartphone met een achterpaneel dat geleidelijk van kleur kan veranderen afhankelijk van uw batterijstatus of zelfs in een opwelling, met meer dan duizend beschikbare kleuropties! De toekomst? Klinkt meer als magie! De officiële term is”Chameleon Coloring Technology”en kan wetenschappelijk worden verklaard door middel van”full-spectrum elektrisch gestuurde prismakleuringstechnologie”.

Geweldig! Laten we nu proberen uit te leggen wat er aan de hand is met de spraak van normale mensen!

Kortom, het achterpaneel van de concepttelefoon is gemaakt van een raster van prisma’s-meestal gemaakt van glazen constructies die licht kunnen buigen om regenbogen te produceren-die vervolgens worden onderworpen aan een elektrisch signaal om ze fysiek te maken bewegen, zodat er een andere kleur ontstaat.

TL;DR: Wanneer een prisma van positie verandert en er licht op valt, ontstaat er een andere kleur. Het probleem dat Tecno heeft opgelost, is hoe deze technologie op draagbare schaal kan worden geleverd en hoe gebruikers controle over het proces kunnen krijgen.

Het paneel ziet er echt levendig uit, maar vermoedelijk is dit onder de perfecte lichtomstandigheden.

Natuurlijk zal de magie gebeuren door speciale software, waarmee gebruikers niet alleen kunnen kiezen uit 1.600 verschillende kleuren, maar definiëren naar verluidt ook gedragingen voor het raster. Als uw batterij bijvoorbeeld bijna leeg is, kan het paneel rood worden, maar wanneer u naar muziek luistert, kan het dynamisch veranderen om een ​​soort visualisatie te bieden.

Maar hoe zit het met de levensduur van de batterij? Het zal zeker worden beïnvloed door een Chameleon-paneel op de achterkant van je telefoon. En ja, het zal. Maar op een manier die u waarschijnlijk helemaal niet opmerkt. Duizend kleurveranderingen komen overeen met het verlies van evenveel batterijduur als wanneer je een YouTube-video van vijf minuten bekijkt.

Over het algemeen klinkt dit dus als een buitengewoon aantrekkelijk concept met weinig tot geen nadelen. En als je je afvraagt ​​waar het addertje onder het gras zit, heb je gelijk als je vermoedt dat er een bestaat: prisma’s buigen alleen licht af en produceren het niet. Of in eenvoudiger bewoordingen: de Chameleon-technologie doet zijn magie niet in het donker. Maar hey: duisternis heerst alleen op een deel van de dag, dus je hebt nog steeds genoeg tijd om je te koesteren in de glorie van een hypothetische Chameleon-telefoon.

Categories: IT Info