De vergrendelscherm-diavoorstelling voegt extra flair toe aan de algehele gebruikersinterface. De laatste tijd zijn sommige gebruikers van Windows 11 en Windows 10 echter gaan klagen dat de diavoorstelling van het vergrendelscherm niet werkt. In dit artikel gaan we zien hoe we het probleem kunnen oplossen met enkele eenvoudige oplossingen.

Diavoorstelling op vergrendelscherm werkt niet in Windows 11/10

Als de diavoorstelling op vergrendelscherm niet werkt op een computer met Windows 11/of Windows 10, controleer eerst of uw pc Windows-updates nodig heeft. Updaten kan niet alleen enkele van de meeste problemen oplossen, maar het is ook een goede gewoonte. Na het updaten kunt u het volgende doen om het probleem op te lossen.

Schakel de diavoorstelling handmatig in Zorg ervoor dat afbeeldingen niet worden verwijderdMappen opnieuw toevoegenSchakel het scherm niet uit nadat de diavoorstelling is afgespeeld Wijzig de instellingen voor de energiebeheerinstellingenControleer het groepsbeleidControleer de register-editorControleer de indexering Opties

Laten we er uitgebreid over praten.

1] Diavoorstelling handmatig inschakelen

Laten we begin met het inschakelen van Diavoorstelling vanuit Windows 11-instellingen. Het is vrij eenvoudig en u kunt de gegeven stappen volgen om hetzelfde te doen.

Open Instellingen door Win + I. Ga vervolgens naar Personalisatie > Vergrendelscherm. Vanuit het vervolgkeuzemenu van Personaliseren uw vergrendelingsscherm, selecteert u Diavoorstelling.

Start nu uw computer opnieuw op en kijk of het probleem aanhoudt.

2] Zorg ervoor dat de afbeeldingen niet worden verwijderd

Zowel Windows 11 als Windows 10 heeft een afbeeldingenmap die door het besturingssysteem wordt gebruikt om de diavoorstelling te maken. Soms hebben gebruikers echter de neiging om deze afbeeldingen of de map zelf per ongeluk te verwijderen. In dat geval werkt de diavoorstelling niet op uw systeem. Daarom moet u ervoor zorgen dat de map niet wordt verwijderd. U kunt Verkenner openen en kijken of de map Picture beschikbaar is.

3] Mappen opnieuw toevoegen

Er zijn twee scenario’s waarin deze oplossing kan worden toegepast: u hebt afbeeldingen verwijderd of er is een storing in de toegevoegde map. Als u met het eerste te maken heeft, hoeft u niets te verwijderen. Ga naar Instellingen > Personalisatie > Vergrendelscherm en vervolgens onder Uw vergrendelscherm personaliseren, ziet u de knop Bladeren naast om een ​​album voor uw diavoorstelling toe te voegen.

Als er echter al een map is bijgevoegd, moet u deze verwijderen en die map vervolgens opnieuw toevoegen.

4] Niet doen het scherm uitschakelen nadat de diavoorstelling is afgespeeld

Windows heeft de neiging om het scherm uit te schakelen nadat de diavoorstelling is afgespeeld om de batterij te sparen. Sommige gebruikers die klagen over het probleem dat de diavoorstelling niet werkt, zijn zich niet bewust van deze functie. U kunt het echter beheersen. Dus als u deze instelling niet leuk vindt, moet u deze uitschakelen en de diavoorstelling continu laten lopen. Volg de gegeven stappen om hetzelfde te doen.

Open Instellingen.Ga naar Persoonlijke instellingen > Vergrendelscherm. Ga in Geavanceerde instellingen voor diavoorstellingen naar’Scherm uitschakelen nadat diavoorstelling is afgespeeld’en gebruik het vervolgkeuzemenu om Niet uitschakelen te selecteren.

Nu zult u dit probleem niet tegenkomen.

5] Wijzig de instellingen voor energiebeheer

Als u dit probleem ziet wanneer u op de batterij werkt en niet wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, moet u uw energiebeheer controleren om te zien of Diavoorstelling op de batterij is uitgeschakeld. Volg de gegeven stappen om hetzelfde te doen.

Open Configuratiescherm door te zoeken in het Startmenu. Zorg ervoor dat u de pictogrammen Weergeven op instelt op Grote. Klik vervolgens op Energiebeheer. Klik nu op Wijzig de schema-instellingen van het geselecteerde energiebeheerschema. Ga naar Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Vouw Instellingen bureaubladachtergrond uit > Diavoorstelling > Op batterij en selecteer vervolgens Beschikbaar in het vervolgkeuzemenu.

Nu heb je nodig om uw computer opnieuw op te starten en u zult zien dat u dit probleem niet meer ondervindt.

6] Controleer Groepsbeleid

U moet ervoor zorgen dat de diavoorstelling niet is uitgeschakeld in Groepsbeleid. Deze oplossing is voor Enterprise/Pro-varianten van Windows, dus als u Windows 10 of Windows 11 Enterprise/Pro niet heeft, kunt u deze oplossing overslaan en naar de volgende gaan, aangezien u geen Groepsbeleid heeft.

Open Groepsbeleid door te zoeken in het Startmenu. Navigeer vervolgens naar de volgende locatie.

Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Configuratiescherm > Personalisatie

Zoek nu naar Voorkomen dat diavoorstelling op vergrendelscherm wordt ingeschakeld, dubbel-klik op het beleid om het te openen, selecteer de optie Niet geconfigureerd of Uitgeschakeld en klik op Toepassen > Ok.

Schakel de instellingen voor de diavoorstelling op het vergrendelingsscherm uit in pc-instellingen en voorkomt dat een diavoorstelling wordt afgespeeld op het vergrendelscherm. Standaard kunnen gebruikers een diavoorstelling inschakelen die wordt weergegeven nadat ze de machine hebben vergrendeld. Als u deze instelling inschakelt, kunnen gebruikers de instellingen voor de diavoorstelling niet meer wijzigen in de pc-instellingen en zal er nooit een diavoorstelling starten.

7] Controleer de Register-editor

Als u geen Groepsbeleid-editor heeft, heeft u een Register-editor. U moet controleren of het register zo is geconfigureerd dat de diavoorstelling wordt gestopt.

Open Register-editor en navigeer naar de volgende locatie.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies \Microsoft\Windows\Personalization

Zoek vervolgens naar NoLockScreenSlideshow en verwijder de sleutel of stel de waarde in op 0.

8] Controleer de indexeringsopties

Soms kan Windows bepaalde bestandstypen niet indexeren. Sommige van deze bestanden zullen u niet storen, maar als JPEG of PNG niet worden geïndexeerd, werkt de diavoorstelling niet op uw systeem. Daarom wordt aanbevolen om de indexeringsopties te controleren en ervoor te zorgen dat beide bestandstypen zijn geïndexeerd. Volg hiervoor de gegeven stappen..leader-1-multi-821{border:none!important;display:block!important;float:none;line-height:0;margin-bottom:15px!important;margin-left:0!important;margin-right:0!important;margin-top:15px!important;min-height:250px;min-width:250px;padding:0;text-align:center!important}

Druk op Win + S en zoek naar”Indexeringsopties”. Klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Ga naar het tabblad Bestandstypen. Zoek nu naar JPEG-, JPG-of PNG-bestanden, vink ze aan en klik op OK.

Ten slotte opnieuw opstarten uw computer en kijk of het probleem aanhoudt.

Bonustip: gebruik Windows Spotlight

Vergelijkbaar met diavoorstelling, Windows Spotlight is een geweldige manier om uw vergrendelingsscherm er aantrekkelijk uit te laten zien. Het is gewoon dat, je hebt altijd een internetverbinding nodig. Windows gebruikt internet om afbeeldingen uit Bing te extraheren en vervolgens verschillende afbeeldingen op uw vergrendelingsscherm te plaatsen. Het is ook gemakkelijk in te schakelen en je kunt gewoon de gegeven stappen volgen om het in te schakelen.

Open Instellingen door Win + I.Klik op Personalisatie > Vergrendelscherm. Vanuit het vervolgkeuzemenu van Personaliseren uw vergrendelingsscherm, selecteer Windows Spotlight.

Zo kunt u de functie op Windows inschakelen.

Waarom werkt mijn Wallpaper-diavoorstelling niet?

Uw Wallpaper-diavoorstelling werkt mogelijk niet als er een app is die zijn normale werking stopt. Deze functie kan ook worden uitgeschakeld in de Power Option van het Configuratiescherm als u op de batterij werkt.

Hoe maakt u van uw achtergrond een diavoorstelling op Windows 11?

Als u Diavoorstelling op de achtergrond op Windows 11 wilt inschakelen, kunt u de hier genoemde stappen volgen.

Open Instellingen ofwel door te zoeken in de Startmenu of via Win + I. Ga nu naar Personalisatie > Achtergrond. Selecteer in het menu Personaliseer je achtergrond Diavoorstelling.

Als je het een beetje wilt aanpassen, kun je zelfs een map toevoegen door op de optie Bladeren te klikken, naar de locatie te gaan waar u afbeeldingen heeft opgeslagen en deze vervolgens te openen. U kunt ook de timing wijzigen waarna de afbeelding moet worden bijgewerkt door het vervolgkeuzemenu van Afbeelding wijzigen elke te wijzigen. Er zijn nog enkele andere opties die u kunt wijzigen, zoals de volgorde van de afbeeldingen in willekeurige volgorde afspelen of Diavoorstelling laten lopen, zelfs als ik op batterijvoeding werk.

Dat is alles!

Categories: IT Info