(Met dank aan Phoronix-lezer Luuk van der Duim voor deze gastpost waarin hij zijn ervaring beschrijft met een recente Linux-build met de Streacom DB4 fanless pc-behuizing.)

Streacom DB4 bij een watermassa

De oude Phoronix-lezer, met een uitstekend langetermijngeheugen, herinnert zich misschien een vreemd artikel uit augustus 2017 over het kopen van een passief gekoelde computer. Het vertelt het verhaal van de consument die besloot een nogal niche-, ventilatorloze, dus passief gekoelde computer te kopen.

Nou, dat was mijn computer gedurende vier en een half jaar. Hoewel de I7-7700T het afgebeelde artikel me goed heeft gediend. Het begon een beetje ouderdom te vertonen. Vooral de laatste tijd zal het soms spontaan opnieuw opstarten. Het doet dit zeer zelden, zonder voorafgaande waarschuwing en schijnbaar niet uitgelokt. Het is een beetje vervelend.

Terwijl ik dat artikel in 2017 schreef, was ik ook te weten gekomen over het bestaan ​​van de Streacom DB4 De DB4, van alle computerbehuizingen die ervoor zorgen dat hun ingewanden passief worden gekoeld, is sindsdien altijd de spreekwoordelijke onbereikbare liefde voor mij geweest: verbluffend, opwindend, exclusief en ze weet het.

Sommige mensen zijn praktisch en gaan verder met het vinden van een net zo geschikte, veel beter bereikbare affaire en vinden daar vrede mee. Ik kan het ook, maar hoewel ik kan onderdrukken, kan ik het niet vergeten-en als ik het vergeet, zal er een resterende emotie zijn die blijft hangen, een vreemde herinnering aan iets dat niet goed is. Sommige dingen of wezens hebben gewoon hun eigen weg in mijn brein. Zonder ooit sleutels of toestemming nodig te hebben, zullen ze nonchalant aansluiten op een emotionele kwab, om me voor altijd weg te houden van het idee van vrije wil-totdat ze zich misschien op een dag gaan vervelen. Het kan ook zijn dat ik een romanticus van het ergste soort ben en verliefd werd op Streacoms DB4.

*De mooiste dingen zien eruit zoals ze zijn, vanwege wat ze zijn.*

De Streacom DB4 is een bijzondere en opvallende computerkast. Het leidende principe van het ontwerp lijkt te zijn dat elegantie het gevolg is van het integreren van bruikbaarheid in zijn vorm. Ik vermoed dat industrieel ontwerpers een term hebben voor dit principe. Misschien heet het ‘functionele elegantie’ of iets anders dat blijft hangen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe het heet. Het betaalde zich uit. De DB4 is prachtig.

Streacom DB4

De DB4 is in wezen een mini-ITX-behuizing zonder ventilator, een kubus-nou ja, bijna aangezien hij 260 x 260 x 270 mm meet, wat bedraagt ​​~ 10,24 x ~ 10,24 x ~ 10,63 inch. De vier zijpanelen zijn gemaakt van dik, geëxtrudeerd, CNC-gefreesd aluminium (of aluminium als je dat wilt). Deze panelen dienen zowel als wanden als als radiatoren. De panelen hebben extrusies die, gezien het paneel langs het oppervlak van boven naar beneden, enigszins lijken op een rij hoofdletters’T T T’. Deze vormen resulteren in een veel groter oppervlak, dat nodig is om gemakkelijker warmte uit te stralen, maar vormen ook halfopen buizen waardoor natuurlijke convectie kan optreden om de koeling nog verder te bevorderen wanneer het paneel opwarmt. Volgens Streacom ondersteunt het CPU’s tot 65 W op een enkel paneel en CPU’s tot 105 W TDP bij gebruik van de LH6-kit. De behuizing ondersteunt het gebruik van een discrete grafische kaart met de GPU-koelkit met ondersteuning voor 65W TDP-kaarten. Hij weegt 7,5 kilo (~16,53 pond), kan maximaal 5 x 3,5″of 12 x 2,5″schijven bevatten (of een combinatie van beide).

Categories: IT Info