Apple lanceert de nieuwe generatie iPhones meestal in de herfst. Dus de nieuwe iPhones gaan in het vierde kwartaal van een jaar in de verkoop. Het is de beste tijd om te winkelen. Dus niet voor niets, het heet het vakantiekwartier. Maar voor Apple is het het eerste fiscale kwartaal van het fiscale jaar. In 2021 verandert er niets. Dus de verwachting is dat de bedrijfsopbrengsten van Apple een nieuw hoogtepunt zullen bereiken.

Morgan Stanley’s Katy Huberty voorspelde in het rapport dat de omzet van Apple in het eerste kwartaal van fiscaal 2022 naar verwachting $ 122,3 miljard zal bedragen. Dit is aanzienlijk hoger dan de $ 111,4 miljard in dezelfde periode van het vorige fiscale jaar, een stijging van meer dan $ 10 miljard.

Nou, Apple verkoopt niet alleen iPhones. Maar de omzet van Apple in het eerste kwartaal zal meer dan $ 120 miljard bedragen en een nieuw record bereiken, grotendeels dankzij de iPhone-verkopen. Analisten zeiden ook dat de iPhone dit kwartaal beter zal presteren dan de verwachtingen. Volgens hun berekeningen zullen er meer dan 83 miljoen verzonden eenheden zijn.

De analist wees er ook op dat de schattingen van Mac ook iets boven verwachting liggen. Maar ze dacht niet hetzelfde over de iPad. In feite heeft ze haar verwachte iPad-verzending verlaagd van 17 miljoen naar 14,9 miljoen stuks.

Een andere voorspelling: The Wall Street-analisten verwachten momenteel dat Apple in het eerste kwartaal $ 118,3 miljard omzet, wat ook hoger is dan de $ 111,4 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

iPhone 13 presteert redelijk goed

We moeten er ook op wijzen dat de iPhone 13 op de markt verscheen dan zijn voorganger. Dit verwijst zowel naar de aankondiging als naar de time-to-market.

In feite had de iPhone 13 de langste levertijd. Stel dat in november 2021 de levertijden voor de iPhone 13 mini, de iPhone 13, de 13 Pro en de 13 Pro Max respectievelijk 5, 5, 23 en 23 dagen waren. Maar dit zorgde er niet voor dat klanten overstapten naar Android. We bedoelen dat er zelfs een tijd was dat de doorlooptijd van de iPhone 13 Pro 36 dagen bereikte, maar dat er nog steeds behoefte aan was.

Eigenlijk was er geen enkel veld dat niet werd getroffen door het probleem met het chiptekort. Dit verwijst ook naar de smartphone-business. Bovendien kon Apple er ook niet omheen. Hoewel de verkoop van de iPhone 13 veel te lijden had van dit probleem, denkt The Wall Street Journal dat”sommige problemen met de toeleveringsketen de eerste tekenen van herstel zouden kunnen vertonen”. Op dit moment is het niet het juiste moment om te denken dat dit probleem snel zal worden opgelost. Volgens verschillende analyses zal het nog zeker een jaar duren. Klanten moeten hier dus rekening mee houden en zich dienovereenkomstig gedragen.

Categories: IT Info