Het gaat blijkbaar niet goed met Battlefield 2042 ontwikkelaar DICE. Volgens nieuwe informatie van een insider lijkt EA, de uitgever van de game, geïnteresseerd te zijn in het verkennen van het pad van free-to-play.

Het is geen geheim dat Battlefield 2042 niet de hit is geweest die EA ervan verwachtte. zijn. Hoewel DICE de technische staat van de game blijft verbeteren met patches, is er nog steeds een gebrek aan content in vergelijking met eerdere games. Battlefield 2042 heeft ook veel van zijn spelers teleurgesteld, en het leidde tot een grote exodus, waarbij de spelersaantallen van de game op Steam regelmatig lager zijn dan die van Battlefield 5, en zelfs Battlefield 1.

DICE’s eerste opmerking in de nieuwjaar heeft geen van de openstaande ontwerpproblemen aangeroerd, of toekomstige inhoud/roadmap besproken. Volgens nieuwe details van insider Tom Henderson is dat schijnbaar te wijten aan een intern gebrek aan duidelijkheid over waar het spel naartoe gaat.

In een nieuwe video waarin de staat van DICE wordt besproken, beweert Henderson dat EA potentieel onderzoekt. één component free-to-play maken. Hoewel het in dit stadium onduidelijk is welk deel in aanmerking komt, wijst de gedachte naar Portal of Hazard Zone. Het eerste is waarschijnlijker, volgens het rapport, omdat Hazard Zone slechts een paar honderd spelers per dag trekt, dus het zou niet de beste indruk maken/spelers omzetten naar het volledige spel.

Zoals Henderson suggereert EA’s winstoproep is niet ver weg. Op 1 februari is er een mogelijkheid dat de uitgever meer te vertellen heeft over de financiële prestaties van de game en welke eventuele wijzigingen worden aangebracht om het schip recht te trekken.

Categories: IT Info