Weet je hoe kinderen normaal gesproken om spelconsoles vragen voor Kerstmis? Nou, dat heb ik dus ook gedaan. Alleen de mijne zou ook dienst doen als mobiele telefoon! Ik heb het natuurlijk over de Nokia N-Gage. Ik was een jaar of tien toen ik de commercial op tv zag: echte games op een echte, werkende telefoon? Dit was waar de toekomst om draaide! Ik was onder de indruk van hoe de N-Gage krachtig genoeg was om niet alleen de typische 2D-games uit te voeren waaraan de kinderen van de vroege jaren 2000 gewend waren geraakt, maar ook 3D-games van een PlayStation-achtig kaliber.”Tony Hawk’s Pro Skater”en”Tomb Raider”zijn slechts enkele voorbeelden die in je opkomen. Dat verbaasde me en deed me hunkeren naar het apparaat.

Ik had echter geen verwachtingen dat ik de N-Gage echt zou krijgen. Ik wist toen niets van geld en ik heb nog steeds geen idee wat voor soort financiële acrobatiek mijn familie moest uithalen om er een voor mij te bemachtigen, maar dat deden ze wel. En oh, jongen, wat was ik teleurgesteld toen ik zag dat er maar één voorverpakt spel bij zat dat over snowboarden ging!

Ik ben nauwelijks bekwaam in deze game op PSX, dus ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk het was op een N-Gage.

De Nokia N-Gage was meer dan een gimmick-telefoon

Maar laten we een beetje terugspoelen en die herinnering reconstrueren, zodat ik de dingen kan beoordelen vanuit het perspectief van vandaag. De N-Gage is een telefoon die horizontaal kan worden vastgehouden, waardoor hij ook dienst kan doen als console. Het verticale scherm was in het begin onhandig, maar stond uiteindelijk niet in de weg om van echte games te genieten… zelfs als ontwikkelaars door een hel moesten gaan om ze te optimaliseren voor de N-Gage. De handeling zelf getuigt echter van de kracht van het merk Nokia van die tijd. Het laat zien dat bedrijven echt een hoge acceptatiegraad hadden voor de console-telefoon, wat op zijn beurt gebruikers inspireerde om ervoor te gaan. En wauw, was deze telefoon goed gebouwd! Dit zou geen verrassing moeten zijn, gezien het feit dat het is gemaakt door Nokia-de koning van mobiele telefoons van weleer. Het apparaat lag comfortabel in de hand, mogelijk omdat het zo sterk geïnspireerd was door de GameBoy Advance (GBA), afgezien van de schouderknoppen. Ik heb nooit een hoes op dit ding gezet en het had het ook niet nodig. Zelfs vandaag de dag ziet het er geweldig uit voor zijn leeftijd, zij het met wat gevechtslittekens. Maar die zijn het resultaat van honderden druppels zonder grote verwondingen. Dat is zeker respectabel!

De algemene vorm en het gevoel van de N-Gage brachten echt die futuristische gamer-esthetiek van de vroege jaren 2000 naar voren. Natuurlijk zou het wat meer doorschijnend plastic kunnen gebruiken, maar het had tenminste verwisselbare panelen. Zelfs als je ze nooit te koop zou kunnen vinden, omdat ze krankzinnige bedragen kosten. Maar de telefoon bood zowel externe als interne aanpassingen, aangezien gebruikers via de gebruikersinterface (gebruikersinterface) de accentkleuren konden wijzigen en zelfs de menu-inhoud konden herschikken. Het voelde als een desktopervaring in de ogen van een tienjarige, wat op zich al een soort succes is.

Ah, ja, de beruchte N-Gage-meme.

Oh, en nu we het toch over de vormfactor hebben: die memes over de telefoon die zijwaarts moet worden gehouden om te kunnen praten Het? Totale mythe. Ik had het altijd gebruikt zoals het natuurlijk kwam: met het scherm naar mijn gezicht gericht, met de luidspreker naar boven gericht, en niemand klaagde ooit over de geluidskwaliteit. De luidspreker op de N-Gage was luid genoeg om te worden gehoord vanuit de enigszins uit het midden geplaatste positie.

Maar weet je wat een echte valkuil was van het ontwerp van de N-Gage? Waar de speelautomaat zich bevond. Op een draagbare console bevindt de gokautomaat zich meestal op een voor de hand liggende plaats, die gemakkelijk toegankelijk is na het verwijderen van een soort beschermende flap. Welnu, in het geval van de N-Gage, als je je games wilt ruilen, moet je de telefoon in feite uitschakelen en demonteren. Op de een of andere manier had Nokia niet het inzicht om te voorspellen dat het een slechte zet was om de batterij eruit te halen om toegang te krijgen tot de kaartsleuf. Dit dwong gebruikers om een ​​ongewenste hoeveelheid tijd te wachten om hun game op te starten, wat het tegenovergestelde is van wat je zou willen van een pseudo-gameconsole.

Ongeacht de functionaliteit van de luidspreker van de N-Gage, de Taco Phone-meme had zo’n impact op de mening van mensen dat de ontwerpbeslissing werd gewijzigd met de N-Gage QD. Dit was de 2e generatie en laatste versie van de Nokia-gamingtelefoon, die ook een goede hardwarefix met zich meebracht: het spelslot werd deze keer verplaatst naar de buitenkant van de telefoon! Maar zelfs dan was de QD een allegaartje. De kleinere vormfactor zorgde voor een smallere grip, waardoor het spelen ongemakkelijker werd. De knoppen waren ook gedowngraded en ze waren veel papperiger dan welke gamer dan ook zou willen, omdat dat ernstige gevolgen heeft voor reactietijden en precisie.

Het beste deel van Flo Boarding was het ontgrendelen van nieuwe snowboardontwerpen.

N-Gage-ing gaming!

Dus, snel vooruit naar waar we voor het laatst waren gebleven het onderwerp van games: Flo Boarding. Ik was stomverbaasd, ook al zag en klonk de game geweldig. Het was erg moeilijk om erin te komen, maar na weken oefenen werd ik een koning bij Flo Boarding. Ik kon recordtijden halen en zelfs heel veel trucs uithalen. De game inspireerde me volledig om snowboarden in het echte leven te willen proberen, wat, zo blijkt, een stuk eenvoudiger is dan Flo Boarding spelen op de N-Gage.

Een leuke kleine bijkomstigheid van Flo Boarding was echter een basis-AI van een meisje waarmee je kon chatten. Dat stelde me niet alleen in staat om te wennen aan typen op de N-Gage, wat vreemd was-zelfs voor vroeger toen getallen reeksen letters vertegenwoordigden-maar gaf me ook het gevoel dat ik al in de toekomst was. De AI was vrij beperkt, maar ik heb goede herinneringen aan mij en mijn vrienden die er een verborgen geheim in probeerden te vinden. Niet echt gelukt, maar het was leuk.

Nokia had het scherm verkeerd en voegde te veel knoppen toe, maar afgezien daarvan hebben ze het concept genageld.

De N-Gage kwam ook met een cd die niet alleen een desktop bood begeleidende app die-in theorie-updates zou bieden, maar ook een speciale gamewinkel met een aantal gratis aanbiedingen. Er was echter een gezelschap van vier personen voor nodig-waarvan een van ons een ervaren IT-er was die voor Microsoft ging werken-om erachter te komen wat Nokia wilde dat we met de cd zouden doen. En uiteindelijk hebben we gefaald. Ik heb nooit door die winkel kunnen bladeren, de beloofde gratis game kunnen krijgen of zelfs maar mijn telefoon kunnen updaten. De inhoud van de cd was mogelijk te modern voor ons begrip, of misschien niet zo gebruiksvriendelijk als de interface van de N-Gage zelf.

En terwijl dat gaande was, realiseerde ik me dat de N-Gage Symbian 6 draaide. Als zodanig waren alle Java-spellen die je uit verschillende catalogi kon kopen voor het oprapen van mij… Zolang ik maar kon het sparen van mijn uitkering verdragen, wat ik helemaal deed. Een helder voorbeeld dat in me opkomt is”God of War: Betrayal”. Ja, een officieel God of War-spel voor mobiele telefoons voor oude telefoons! Het was geweldig om te spelen. Dat gold ook voor”Buffy: The Vampire Slayer”en een beetje beat-em-up genaamd”Demon Hunter”dat sterk geïnspireerd was door”WarCraft III”, waar ik destijds geobsedeerd door was.

Geen grapje, ik was de kleine draagtas vergeten waar games bij geleverd werden!

Maar hoe zit het met echte N-Gage games? Nou, die bestonden en waren ongelooflijk duur. Maar het grotere probleem was dat ik het vaakst de games tegenkwam waar ik weinig tot geen interesse in had, zoals Splinter Cell of FIFA. Er was een gezamenlijke inspanning van familieleden in het buitenland voor nodig om daadwerkelijk een aantal kwaliteitsspellen in handen te krijgen. Genoemde spellen kwamen in deze handige kleine dozen die niet veel aanwezigheid op de plank boden. Maar het waren in feite SD-kaarten, en het beste eraan was dat gebruikers toegang hadden tot alle extra ruimte die verder ging dan de officiële game in beslag nam. Keurig!

Ik ben een gaming-classicist — ik raakte geïnteresseerd in gaming met de NES en Sega Genesis — dus je zult waarschijnlijk niet geschokt zijn als je ontdekt dat mijn favoriete game op de N-Gage’Sonic N’was.”. Niet alleen ken ik deze game tot op de dag van vandaag uit mijn hoofd, maar het is ook een uitstekend voorbeeld van de inspiratie van de N-Gage, want”Sonic N”is letterlijk een port van”Sonic Advance”van de GBA. Zelfs met de vreemde beeldverhouding was de”Sonic N”buitengewoon leuk en comfortabel om onder de knie te krijgen. Volledige openheid echter: het kostte me vijf jaar om de Chaos Emeralds daadwerkelijk te verzamelen. Maar het zorgde ervoor dat ik terug bleef komen voor meer!

‘Rap-thema’was in 2005 een veel sterker muziekgenre.

De N-Gage kende ook andere trucs… een soort van

Maar de N-Gage had ook een aantal andere trucs in petto, zoals een mp3-speler die ik nooit aan het werk kon krijgen en een speciale microfoonaansluiting, die geen games had die hem echt nodig zouden hebben. Het internet was toen immers niet wat we nu kennen. Maar deze functies hielpen de N-Gage aan een ander publiek te verkopen: degenen die geïnteresseerd waren in een media-apparaat. De media-en radiospelers hadden hun eigen, speciale sneltoetsen op de interface van de telefoon. Maar de N-Gage kan ook twee zeer gamer-achtige dingen doen: multiplayer-sessies aanbieden voor geselecteerde games via Bluetooth en screenshots maken! Dat laatste was veel leuker en universeler, omdat ik mijn hoogste scores kon bewijzen zonder mijn telefoon uit elkaar te halen en de gamekaart te verwisselen.

Afgezien van mijn zeer goede herinneringen en diepe, diepe waardering voor de N-Gage, lijdt het geen twijfel dat de telefoon uiteindelijk is mislukt. Nokia verkocht veel minder eenheden dan ze ooit hadden gehoopt. Eerlijk gezegd versloeg Nintendo ze door een beter prijskaartje en een meer solide bibliotheek met games op hardware die lang niet zo indrukwekkend was als de N-Gage. Maar dit laat alleen maar zien dat er veel meer komt kijken bij het bedienen van een doelgroep dan gerichte advertenties.

Het goede nieuws is dat de fabrikanten van gaming-telefoons van vandaag veel hebben geleerd van de N-Gage. Ze richten zich op overkill-specificaties, ontwerpen gemaakt om indruk te maken en hardware die geen compromissen sluit om een ​​game-ervaring te bieden, maar deze in plaats daarvan verbetert.

Voor de duidelijkheid: ja, dit is een officieel God of War Java-spel! En het rockt!

Ik droeg de N-Gage tot ver op de middelbare school met me mee en heb er geen moment spijt van gehad dat ik ermee heb doorgebracht. Ik heb”Tomb Raider”nooit verslagen, maar ik ging door met het testen van willekeurige Java-spellen totdat ze plotseling niet meer in de aanbieding waren. Om heel eerlijk te zijn, heb ik het gewoon omgeruild om een ​​telefoon met de juiste MP3-ondersteuning te krijgen-de mooie en te zien in de”Final Fantasy VII”-film Sony Ericsson Z1010-zodat ik kon stoppen met het dragen van meerdere apparaten bij me.

Mijn N–Gage is nog springlevend, ergens in de opslag. Ik kijk er echt naar uit om het op een dag uit te pakken om samen met mijn kinderen door de overblijfselen van mijn gamecollectie te bladeren, zodat ik ze kan laten zien waar mobiel gamen echt is begonnen. Wie weet, misschien zijn zij degenen die de OG”Tomb Raider”op de N-Gage verslaan en erover opscheppen bij hun vrienden! En ze zouden dat zelfs kunnen doen met een screenshot van het einde.

In het geval dat al deze dierbare gameherinneringen je verlangen naar wat eigen game-actie, is onze lijst met Top 10 Gaming Phones de beste plaats om je reis te beginnen!

Categories: IT Info