Er zijn twee soorten telefoons: telefoons met automatisch bevestigende pincodes en telefoons zonder. Er is echt een triviaal verschil tussen deze beveiligingsmaatregelen, maar Google is op zoek naar automatisch bevestigende pincodes met Android 14.

Er lijkt niet veel verschil te zijn tussen automatisch bevestigende pincodes en gewone pincodes. Wanneer u uw pincode invoert, drukt u meestal op de Enter-knop om toegang te krijgen tot uw telefoon.

Bij apparaten van bedrijven als OnePlus, Samsung, enz. wordt het apparaat echter ontgrendeld automatisch zodra de pin is geplaatst. U hoeft niet op de enter-knop te drukken. Automatisch bevestigende pincodes besparen niet echt zoveel tijd in vergelijking met gewone pincodes, maar ze zijn minder veilig.

Android 14 zou automatisch bevestigende pincodes kunnen brengen

Volgens XDA-ontwikkelaars, Google zou pincodes voor automatische bevestiging naar Android 14 kunnen brengen. Dit werd ontdekt in de tweede preview van de ontwikkelaar en het is niet nog geactiveerd. U wilt dit dus met een korreltje zout nemen.

Als dit is ingeschakeld, kunt u met de software automatisch bevestigende pincodes in-en uitschakelen. Als het is ingeschakeld, moet u een pincode gebruiken die minimaal zes cijfers lang is. Omdat automatisch bevestigende pincodes minder veilig zijn, is een viercijferige pincode vragen om problemen.

Als de functie is ingeschakeld, lijkt het erop dat de software deze automatisch inschakelt. Dit zal mensen ertoe aanzetten om pincodes in te stellen die minstens zes cijfers lang zijn, wat niet echt een slechte zaak zal zijn.

Er zal ook een kleine wijziging zijn in de instellingenpagina voor deze functie. De tekst zal lezen”maar een 6-cijferige pincode wordt aanbevolen voor extra veiligheid.”Het lijkt er dus op dat Google van plan is mensen ertoe aan te zetten hun pincodes minstens 6 cijfers lang te maken.

Aangezien dit werd ontdekt in de preview van de ontwikkelaar, is het niet te voorspellen dat het de uiteindelijke versie van de software. Voor zover we weten, zou Google de functie kunnen verwijderen, dus daar wil je rekening mee houden.

Categories: IT Info