Terwijl het moederbedrijf van Bally Sports, Diamond Sports Group, verwacht om deze week faillissement aan te vragen, we vernemen nu al dat ze hun rechten op vier teams hebben opgegeven. Tot die teams behoren de Arizona Diamondbacks, Cincinnati Reds, Cleveland Guardians en San Diego Padres.

De reden waarom Diamond Sports Group deze contracten voor deze vier teams opgeeft, is dat ze meer zouden betalen aan de teams dan verdienden ze reclame en kabelcontracten. Waardoor het niet de moeite waard is om ze te houden.

Een paar weken geleden werd gemeld dat de DSG al had besloten geen rentebetaling van $ 140 miljoen te betalen. Wat hen dwong tot de respijtperiode van 30 dagen voordat ze faillissement zouden moeten aanvragen. Die respijtperiode loopt deze week af, dus we zouden snel moeten weten wat ze van plan zijn.

Waar kan ik deze wedstrijden nu bekijken?

De MLB heeft gezegd de streams voor deze wedstrijden dit seizoen gratis op MLB.TV aan te bieden. Dat maakt MLB.TV nu een beetje interessanter.

Meestal is MLB.TV een streamingdienst om out-of-market games te bekijken. Maar aangezien de Diamondbacks, Reds, Guardians en Padres niet op de markt worden uitgezonden, is MLB.TV de enige optie en wordt deze op de markt uitgezonden. Dit wordt gezien als een tijdelijke oplossing voor deze teams. De MLB moet namelijk opnieuw onderhandelen over haar contracten voor in-market-games met verschillende providers in de hele competitie.

Maar het goede nieuws is dat deze games gratis worden uitgezonden binnen MLB.TV.

>

Voorlopig hebben Diamond Sports Group en Bally Sports de rechten op 10 MLB-teams, evenals 16 NBA-teams en 12 NHL-teams. De MLB-commissaris, Rob Manfred, zei wel dat als DSG het betalingsvenster voor de rechten voor zelfs maar één van hun teams zou missen, ze alle rechtencontracten zouden beëindigen. Het is dus mogelijk dat Bally Sports de resterende 10 MLB-teams verliest.

Ook voor DSG is het einde van de weg nog lang niet in zicht. Omdat ze dit najaar ook vervoerscontracten hebben die aflopen met Comcast en DIRECTV. Ze zullen DSG waarschijnlijk minder willen betalen om Bally Sports te vervoeren, of zelfs hetzelfde bedrag dat ze momenteel betalen. Natuurlijk wil Bally Sports meer geld, aangezien regionale sporten vrij prijzig zijn.

Categories: IT Info