Moderne browsers zijn uitstekend en rijk aan functies. Van hun vele functies hebben ze ingebouwde bescherming die voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot een onveilige of potentieel gevaarlijke website. De controles zijn onder meer gebaseerd op de instellingen van de server waarop een website wordt gehost.

Vertrouwde websites in browsers

Browsers krijgen normaal gesproken geen valse positieven wanneer ze een website markeren als gevaarlijk of als een mogelijk veiligheidsrisico. Meestal is er iets mis, bijvoorbeeld een verlopen beveiligingscertificaat dat een rode vlag geeft. Dat gezegd hebbende, als u een website vertrouwt en deze wilt openen zonder dat een browser u blokkeert, kunt u de website toevoegen als een vertrouwde website.

Vertrouwde websites toevoegen in Chrome

Toevoegen een vertrouwde website inChrome, moet u deze op de witte lijst zetten in Chrome, en als extra stap , zet het op de witte lijst in Windows 10. Volg deze stappen om een ​​vertrouwde website in Chrome toe te voegen.

Open Chrome. Bezoek de website die Chrome blokkeert. Kopieer de website-URL. Klik op de knop voor meer opties in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen. Selecteer Privacy en beveiliging uit de kolom aan de linkerkant. Selecteer Site-instellingen. Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer Onveilige inhoud. Klik op de knop Toevoegen onder Toegestaan ​​om onveilige inhoud weer te geven. Voer het domein in voor de website. Klik op Toevoegen.

Een vertrouwde site toevoegen in Edge en Internet Explorer

Volg deze stappen om een ​​vertrouwde site toe te voegen in Edge, Internet Explorer en om de website op de witte lijst te zetten in Windows 10.

Open het Configuratiescherm. Ga naar Netwerk en internet. Klik op Internetopties. Ga naar het tabblad Beveiliging. Klik op Vertrouwde sites. strong> Klik op de knop Sites. Voer de URL in voor de website. Klik op Toevoegen.

Vertrouwde website toevoegen in Firefox

Volg deze stappen om een ​​vertrouwde website in Firefox toe te voegen.

Open Firefox. Ga naar de website die u wilt toevoegen

sterk> als een vertrouwde website. Klik op het schildpictogram in de URL-balk. Zet de schakelaar ‘Enhanced tracking protection’uit.

Een waarschuwing

Hoewel het mogelijk is om toegang te krijgen tot een website die Chrome blokkeert, moet u voorzichtig zijn. De inhoud van de website is mogelijk gewijzigd waardoor deze een bedreiging vormt. Wees er absoluut zeker van dat de website veilig is voordat u ervoor kiest om de beveiliging van Chrome te omzeilen. Toegang tot de website in een sandbox-omgeving, b.v. een virtuele machine om te testen of deze veilig is.

Conclusie

Websites die niet veilig zijn, kunnen uw systeem infecteren. Als ze zelf niet kwaadaardig zijn, kunnen ze worden gekaapt als hun beveiliging niet up-to-date is. Een onveilige website kan ook gegevens lekken, zoals inloggegevens. Wees voorzichtig wanneer u ervoor kiest uw browser een niet-vertrouwde website te laten laden.

Categories: IT Info