Wijzig hoofdlettergebruik in rijen of kolommen in Excel

Nu u uw volledige dvd-of cd-verzameling hebt weergegeven en de lijst met artiesten hebt toegevoegd, ziet u dat sommige vermeldingen in hoofdletters zijn geschreven en andere niet. De gedachte om door 400 of 500 regels met meerdere kolommen te gaan, is ontmoedigend, maar maak je geen zorgen, Excel heeft je gedekt.

In tegenstelling tot Word heeft Excel geen knop”Change Case”. Maar nogmaals, in Word staat elk item niet in zijn eigen individuele cel zoals in Excel.

Excel heeft echter wel tekstfuncties die vergelijkbaar zijn met de nummerfuncties. Functies zijn”ingebouwde”formules die zijn ontworpen om specifieke taken uit te voeren, in dit geval het converteren van tekstgevallen. Met de functies=PROPER,=LOWER,=UPPER kunt u Excel het hoofdlettergebruik in afzonderlijke cellen, kolommen of rijen laten wijzigen.

Dus in plaats van een invoer in de bovenste rij te laten weergeven, kunt u deze eenvoudig wijzigen in Titel Hoofdlettergebruik, zoals weergegeven in de middelste rij, of wijzig de videotitel in hoofdletters zoals weergegeven in de onderste rij.

De methode voor het wijzigen van cases in Excel is in eerste instantie niet duidelijk, maar als u het proces eenmaal begrijpt, is het eenvoudig.

Titel Case

Telkens wanneer een titel of gepubliceerd werk wordt afgedrukt, wordt deze normaal gesproken in”titelcase”gedrukt. Bij gebruik van hoofdletters worden alle woorden, behalve secundaire woorden, in hoofdletters geschreven. Normaal gesproken gebruiken koppen of gepubliceerde werken titelletters bij het schrijven van de naam. Om Hoofdlettergebruik in Excel te gebruiken, gebruikt u de functie=PROPER.

Hoofdlettergebruik in een kolom wijzigen

Zodra kolom (B) is gevuld met het gewijzigde hoofdlettergebruik, moet u de oorspronkelijke gegevens in kolom (A) vervangen.

U bent niet beperkt tot alleen hoofdletters. Als u de dvd-titel in hoofdletters wilt weergeven, hoeft u alleen maar een andere formule in te voeren.=UPPER(A2) of als u de tekst volledig in kleine letters wilt weergeven, gebruikt u de formule=LOWER(A2).

Gegevens in rijen wijzigen

Samenvatting

U hoeft formules in Excel niet te begrijpen om deze wijzigingen aan te brengen. Alleen al de wetenschap dat hele kolommen en rijen kunnen worden gewijzigd met deze drie formules om aan uw behoeften te voldoen, maakt het een eenvoudige klus.

Categories: IT Info