Nog maar een paar dagen geleden kondigde Google de toevoeging aan van enkele nieuwe functies die beschikbaar zijn voor Google Foto’s voor Google One-abonnees. Het hoogtepunt was duidelijk Magic Eraser, maar in diezelfde aankondiging heeft Google ook de mogelijkheid toegevoegd om HDR aan te passen aan video’s die je hebt opgeslagen in je Google Foto’s-bibliotheek, ongeacht of je een Pixel-telefoon hebt of niet.

De update wordt technisch nog steeds uitgerold naar gebruikers, dus of je deze functie nu wel of niet ziet, zal nog minstens een paar dagen wisselvallig zijn. Maar als het er eenmaal is, heb je nu de mogelijkheid om wat nuttige HDR aan je bestaande video’s toe te voegen, waardoor verpletterde schaduwen naar voren komen en highlights worden verzacht, niet alleen in foto’s, maar ook in al je video’s. En je kunt het prima doen op je Chromebook!

Het duurt een paar minuten voordat het effect zichtbaar wordt voor recent toegevoegde video’s, dus geef het een paar seconden de tijd als je net hebt opgenomen en geüpload. Na dat korte wachten (waardoor de servers van Google vermoedelijk een paar minuten de tijd krijgen om je video een beetje te verwerken en te kraken), heb je nu de mogelijkheid om wat HDR aan je video toe te voegen in het bewerkingsgedeelte. Zodra je op de knop Bewerken hebt geklikt, zou het tweede tabblad dat alle andere kleuraanpassingen bevat nu een HDR-schuifregelaar moeten tonen met een klein Google One-logo.

Het verschuiven van deze aanpassing zal het systeem een ​​beetje belasten op je Chromebook, en ik heb gemerkt dat het zeker een stuk beter werkt op Android-telefoons. Maar ook al kan het afspelen raar worden door de aanpassing op uw Chromebook, als u de video eenmaal opslaat, is het effect nog steeds van toepassing en ziet u een duidelijk verschil in het eindresultaat. Nogmaals, dit proces is een stuk vloeiender op mijn Galaxy S23 Ultra, maar ik vind het geweldig dat ik hetzelfde eindproduct ook met mijn Chromebook kan krijgen.

Voor HDR

Na HDR

Je kunt het verschil zien in de twee video’s hierboven en hoewel er een beetje artefacten aanwezig zijn in de aangepaste video, worden de schaduwen en donkere vlekken behoorlijk naar voren gebracht zonder dat de video wordt uitgeblazen. Dat is de magie van HDR en als ik dit niet had gemaakt om met de functie te pronken, zou ik het zeker een beetje hebben teruggedraaid om de ruis in de uiteindelijke video te beperken. Hoe dan ook, het werkt in een mum van tijd als je je video alleen wat helderder wilt hebben zonder je highlights onderweg volledig te verliezen.

Het is duidelijk dat Google een probleem moet oplossen enkele knikken met het afspelen en de gebruikssnelheid op een Chromebook, maar ik ben aangemoedigd om enige functiepariteit te zien tussen Android-telefoons en Chromebooks met deze nieuwe tools. Google Foto’s zou ons ook een speciale video-editor voor ChromeOS moeten brengen, dus ik ben blij dat sommige van deze andere functies de Chromebook-ervaring bereiken voordat die uitrol plaatsvindt.

Het geeft me hoop dat op een dag in de toekomst Google Foto’s (de versie van de Android-app) een go-to-app zal zijn voor Chromebook-gebruikers over de hele linie. Het is duidelijk een van de beste producten van Google ooit, dus het zou het is heel logisch om ervoor te zorgen dat het als boter werkt op een Chromebook. We zijn er nog niet, maar deze laatste, kleine toevoegingen zijn zeker stappen in de goede richting.

Gerelateerde berichten

Categories: IT Info