We weten dat Meta veel macht heeft in de wereld van sociale media. Het is eigenaar van het immer populaire Facebook en Instagram. Nou, het lijkt erop dat het bedrijf op de tenen van Twitter wil stappen met een aanstaande gedecentraliseerde concurrent. Dit Meta-platform heeft de interne codenaam P92.

De afgelopen maanden hebben we veel gehoord over Twitter-alternatieven. Mensen stroomden massaal weg van de Bird-app toen Elon Musk het overnam en er zijn zin in kreeg. Nu zijn alternatieven zoals Mastodon op weg om grote platforms te worden.

Hoewel Twitter weer op gang komt, zoeken mensen nog steeds naar andere platforms voor hun microblogbehoeften. Hierdoor zal Twitter op de hoogte moeten zijn van de concurrentie.

En Meta zou die concurrentie kunnen brengen in de vorm van P92

Mensen die dicht bij de zaak staan ​​vertelden MoneyControl dat Meta werkte aan een Twitter-alternatief. Later bevestigde een woordvoerder van Meta de informatie. Op dit moment weten we niet al te veel over dit platform, maar er zijn een paar belangrijke feiten.

Om te beginnen zal Meta P92 een gedecentraliseerd platform zijn, en dat is waarschijnlijk het meest interessante feit. P92 ondersteunt de ActivityPub. Dit is het gedecentraliseerde protocol waarop platforms zoals Mastodon zijn gebaseerd.

Meta P92 zal een op zichzelf staand platform zijn, maar de bronnen zeggen dat het Instagram-branded zal zijn. Dat is raar, want dit wordt een platform dat voornamelijk bedoeld is voor op tekst gebaseerde updates. We associëren Instagram niet met op tekst gebaseerde communicatie. Het is in de eerste plaats een op foto’s/video’s gebaseerd platform.

Misschien wordt het op de markt gebracht als een uitgebreide Instagram-ervaring. U kunt uw foto’s en video’s plaatsen zoals u dat op Instagram zou doen, maar u plaatst ook uw tekstupdates samen met de inhoud. Dat is echter slechts speculatie.

Je kunt nu tekst toevoegen aan je berichten op Instagram, maar je kunt er niet echt mee communiceren. Gebruikers kunnen niet standaard tekst selecteren om te kopiëren. Je kunt ook niet eenvoudig links naar je berichten toevoegen.

Op dit moment weten we niet of het bedrijf het platform actief aan het bouwen is of dat het zich nog in de planningsfase bevindt. Over deze ambitie zouden we in de loop van de tijd meer moeten horen. Hopelijk is Twitter hierop voorbereid.

Categories: IT Info