Apple is een enorm bedrijf met veel gieterijpartners. Foxconn heeft tot nu toe echter nog steeds de meeste bestellingen. Toch kan deze situatie binnenkort stilletjes veranderen. Volgens een recent rapport lijkt Apple meer waarde te hechten aan het op Shenzhen gebaseerde Luxshare Precision. Het rapport beweert dat Apple meer bestellingen zal overdragen aan Luxshare. Normaal gesproken zouden deze bestellingen naar Foxconn moeten gaan. Momenteel is Luxshare de belangrijkste gieterij voor AirPods. Tim Cook, CEO van Apple, is zeer tevreden over de toeleveringsketen en de marktprestaties van AirPods.

Wang Laichun, de oprichter van Luxshare, was vroeger een’werkend meisje’in de Foxconn-fabriek. Ze werkte ongeveer 10 jaar voor Foxconn. Destijds was er geen indicatie dat de marktwaarde van Luxshare Precision Foxconn zal overtreffen. Er zijn zelfs berichten dat Foxconn een afdeling heeft die zich toelegt op het onderzoek van Luxshare Precision. Als dit waar is, dan heerst er een gevoel van crisis in het Foxconn-kamp.

Het rapport wees er ook op dat Cook tijdens zijn ambtstermijn ook veel middelen zal investeren om de Chinese markt te cultiveren, waaronder hernieuwde het aanpassen van de industriële keten en het introduceren van meer lokale partners. De markt van Groot-China draagt ​​immers 20% bij aan de omzet van Apple.

Het kan echter ook zijn dat Apple gewoon probeert zijn toeleveringsketen te diversifiëren. Bedenk dat Apple niet graag te veel op één leverancier vertrouwt. Als het bedrijf merkt dat het te veel afhankelijk is van een merk, gaat het op zoek naar alternatieven. Apple deed dit met Qualcomm toen het niet te veel hoop wilde stellen op de chips van Qualcomm. De situatie is ook hetzelfde met Samsung. Apple heeft sindsdien LG toegevoegd aan zijn supply chain voor beeldschermen en het probeert consequent BOE toe te voegen. De Chinese BOE maakt zelfs al displays voor Apple’s smartwatches en vervangende modellen van de iPhones.

Categories: IT Info