Samsung heeft de Android-beveiligingspatch van maart 2023 voor de Galaxy S10-serie uitgebracht. De nieuwste beveiligingsupdate wordt momenteel uitgerold naar de Galaxy S10e, Galaxy S10 en Galaxy S10+ in Europa. Het bedrijf zou de komende dagen de Galaxy S10 5G moeten bedekken met de nieuwe SMR (Security Maintenance Release). Het zou de release binnenkort ook moeten uitbreiden naar andere markten, waaronder de VS.

De SMR voor Galaxy-apparaten van maart lost meer dan 60 kwetsbaarheden op. Deze omvatten 23 Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE) items. SVE’s zijn Galaxy-specifieke privacy-en beveiligingsfouten. Deze gebreken bestaan ​​niet op Android-producten van andere merken. Het Koreaanse bedrijf loste problemen op met Settings, SystemUI, Bluetooth, Galaxy Themes Service, Exynos-baseband, Samsung Keyboard, Call-applicatie en vele andere systeem-apps, services en componenten. Door sommige van deze fouten konden lokale aanvallers zonder de juiste toestemming toegang krijgen tot beschermde gegevens of gevoelige informatie.

Naast deze Galaxy-specifieke patches bevat de SMR van maart voor de Android-apparaten van Samsung ook een 40-tal patches die deel uitmaken van Google’s nieuwste ASB (Android-beveiligingsbulletin). Dit zijn patches voor kwetsbaarheden in Android OS en andere partnercomponenten, geleverd door de respectieve leveranciers. Minstens vijf van deze fouten werden door de Android-maker als kritiek bestempeld. Sommigen van hen maakten het mogelijk om op afstand code uit te voeren, waardoor aanvallers op afstand de controle over een getroffen apparaat konden krijgen zonder medeweten van het slachtoffer.

Samsung pusht de beveiligingsupdate van maart naar de Galaxy S10-serie

Het Galaxy S10-trio doet dat niet lijken iets anders op te pikken met deze update. Samsung pusht alleen de nieuwste kwetsbaarheidsoplossingen voor zijn vlaggenschepen van 2019. En dit is niet verwonderlijk. Na al vier jaar op de markt te zijn geweest, zijn de apparaten aan het einde van hun leven. Ze kiezen nog maar een paar beveiligingsupdates voordat het bedrijf de officiële ondersteuning voor hen stopzet. De Galaxy S10-serie krijgt geen functie-updates meer na Android 12. Als je een van deze telefoons gebruikt, kun je overwegen om te upgraden naar een nieuwere modus. Je kunt deze Galaxy S23-deals bekijken.

Categories: IT Info