We weten al dat Apple een belangrijk jaar tegemoet gaat met de introductie van de Apple AR/VR-headset later dit najaar en we weten ook dat Apple een revolutie teweeg zal brengen in deze productcategorie, net zoals ze deden met de Apple Watch acht jaar geleden. En nu heeft het bedrijf onlangs een nieuw patent gekregen dat een hoogtepunt zou kunnen zijn met betrekking tot hoe de headset met audio omgaat.

Patently Apple eerst gerapporteerd op de gepatenteerde technologie waarmee audio met hoge bandbreedte naadloos kan worden verzonden zonder het gebruik van Bluetooth-technologie.

Dit kan kwaliteitsproblemen elimineren die we doorgaans zien bij de lagere bandbreedte van Bluetooth-technologieën.

Dit systeem bevat een audiobronapparaat dat is geconfigureerd om gegevens van ten minste één audiokanaal te verkrijgen. Het audiobronapparaat (AirPods) zou een optische zender hebben voor het verzenden van de audiogegevens als een optisch signaal en een radiofrequentie (RF) transceiver.

Het systeem omvat ook de AirPods die ook een optische ontvanger zouden zijn voor het ontvangen van audiogegevens van de headset als een optisch signaal, een RF-transceiver voor het verzenden van feedbackgegevens die de ontvangstkwaliteit aangeven, en een luidspreker voor het uitvoeren van de audio gegevens in het optische signaal en/of pakket.

Daarom is dit de manier waarop Apple de AirPods wil integreren met de headset in termen van uitvoergegevens. Apple zal de headset waarschijnlijk toch nodig hebben om te integreren met de AirPods-line-up, maar we zullen gewoon moeten afwachten of en hoe ze de audiofunctie implementeren voor privé-mediaconsumptie.

[De informatie in dit artikel is NIET bevestigd door Apple en kan speculatie zijn. De verstrekte details zijn mogelijk niet feitelijk. Neem alle geruchten, technisch of anderszins, met een korreltje zout.]

Categories: IT Info