We horen vaak verhalen die aantonen dat de Apple Watch veel meer is dan alleen een gemak of een stuk speelgoed-het is een apparaat dat tastbaar helpt om de gezondheid van zijn gebruikers te verbeteren, en verrassend genoeg vaak zelfs het leven van mensen redt.

Of iemand nu een riskante levensstijl heeft, een reeds bestaande medische aandoening heeft, of gewoon vergevorderd is, er zijn veel voordelen aan het bezitten van een Apple Watch. De wearable van Apple heeft fietsers gered van woeste rivieren, mensen geholpen die op zee waren gestrand, anderen gered van het vallen van kliffen, dodelijke hartaandoeningen gedetecteerd en nog veel meer.

Vorige maand hoorden we zelfs over een 85-jarige Canadese man die gered was door de functie Valdetectie. Hij woonde alleen en zonder zijn Apple Watch had hij misschien uren of zelfs dagen bewusteloos gelegen voordat iemand zijn lichaam ontdekte. In plaats daarvan detecteerde zijn Apple Watch de val en riep hij namens hem om hulp.

Een soortgelijk verhaal uit Morrow, Georgia, een voorstad van Atlanta, laat zien hoe een Apple Watch hulp inriep voor een andere oudere man in mogelijk nog ernstiger omstandigheden.

Volgens CBS46 News, een niet nader genoemde”oudere bewoner”viel buiten bij vriestemperaturen en was niet in staat om zelf om hulp te roepen. In plaats daarvan nam zijn Apple Watch namens hem contact op met 911 en riep hij de Morrow Fire Department en Morrow Police op om te reageren, en troffen hem slechts 12 minuten nadat de Apple Watch de oproep had geplaatst.

Zoals de plaatsvervangend hoofd van de brandweer van City of Morrow, Jeff Moss, uitlegde, verschafte de gps op de Apple Watch de coƶrdinatoren het dichtstbijzijnde adres. Omdat de man echter buiten was gevallen, moesten de hulpdiensten de omgeving doorzoeken om hem te vinden.

Sinds een Apple Watch de oproep startte, kon de locatie van de oproep alleen worden bepaald door de GPS van het horloge, die het dichtstbijzijnde adres doorgaf. De bemanning van de Morrow Fire Department arriveerde ter plaatse met Morrow Police-eenheden en merkten al snel dat het fysieke adres niet was waar de patiƫnt zich bevond en begon de omgeving te doorzoeken. Jeff Moss, plaatsvervangend hoofd van de brandweer van de stad Morrow

Ze vonden de man snel in de buurt van een struikgewas en merkten op dat hij”semi-bewust, verward en extreem koud bij aanraking”was vanwege de extreem lage temperaturen.

Ze brachten hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij werd behandeld en later werd vrijgelaten. De brandweer merkte echter op dat het veel erger had kunnen aflopen, vooral omdat de man ook een”voortdurende medische aandoening”had.

Oudere familieleden hebben geen iPhone nodig om te profiteren van een Apple Watch

Het rapport vermeldt niet de exacte leeftijd van de man in het rapport, behalve dat hij”een oudere bewoner”van de gemeenschap. De implicatie is dat hij op leeftijd was, en duidelijk alleen in die tijd, met niets anders dan zijn Apple Watch om hem te redden.

Als je oudere gezinsleden hebt die alleen wonen, is het duidelijk dat een Apple Watch voor hen ongelooflijke gemoedsrust kan bieden, en het is de moeite waard om er hier op te wijzen dat ze geen iPhone nodig hebben om profiteren van veel van de belangrijkste levensreddende functies van de wearable.

Dankzij de Family Setup Feature die Apple vorig jaar in watchOS 7 lanceerde, kun je een betaalbaar Apple Watch-model kopen, zoals de Apple Watch SE, en stel het in voor een ander gezinslid met uw eigen iPhone.

U hoeft er dan alleen voor te zorgen dat Valdetectie en Emergency SOS zijn ingeschakeld, die over het algemeen standaard zijn ingeschakeld voor iedereen ouder dan 18 jaar oud. Helaas zijn sommige van de meer geavanceerde functies voor gezondheidsbewaking niet beschikbaar met Family Setup, zoals Blood Oxygen, ECG en Irregular Heart Rhythm-meldingen, maar gebruikers ouder dan 13 jaar krijgen nog steeds hoge en lage hartslagmeldingen, die kunnen ook levensreddende functies zijn.

Houd er rekening mee dat de foto’s in dit artikel visuele afbeeldingen zijn en niet representatief zijn voor de eerder genoemde personen of locaties.

Categories: IT Info