Microsoft heeft het Configuratiescherm langzaamaan verouderd en meer pagina’s worden verplaatst naar de Windows Instellingen-app. Het lijkt erop dat de volgende Windows 11-update, mogelijk een cumulatieve of kleine functie-update, meer pagina’s van het Configuratiescherm naar de Instellingen-app zal omleiden.

Met Windows 11 heeft Microsoft de Instellingen-app opnieuw ontworpen en is de overgang naar de nieuwe ervaring. In veel opzichten heeft de upgrade van de functies van Windows 11 veel functies voor gebruikers vereenvoudigd, omdat elke kleine functie die beschikbaar is in het Configuratiescherm is gemigreerd naar de Windows-instellingen.

De app Instellingen gebruikt nu WinUI en is klaar voor een moderne toekomst met veel ontwerpwijzigingen. Volgens bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling, is Microsoft van plan om in de toekomst alles van het Configuratiescherm naar de app Instellingen te verplaatsen als onderdeel van de langdurige migratie-inspanningen van het bedrijf.

In de laatste update is dat wel het geval. nu mogelijk om meer apps te verwijderen die op het apparaat zijn geïnstalleerd. Op dit moment kunnen sommige apps alleen via het Configuratiescherm worden verwijderd, omdat de app Instellingen bepaalde Windows-apps niet kan herkennen, inclusief Win32-desktopsoftware.

U kunt eindelijk alle Win32-apps verwijderen met de app Instellingen. Zoals vermeld was deze optie voorheen alleen beschikbaar in het Configuratiescherm. U kunt ook apps verwijderen die afhankelijk zijn van elkaar. Steam en gaming-apps draaien bijvoorbeeld op Steam of repareren en wijzigen Win32-apps.

Natuurlijk is dit niet het einde van het Configuratiescherm, aangezien de migratie nog aan de gang is. Veel belangrijke pagina’s bevinden zich in het Configuratiescherm, maar de Redmond-gigant komt langzaamaan dichter bij het stadium waarin het Configuratiescherm voor het grootste deel van de taakbalk niet nodig zal zijn.

De hele overgang is echter langzaam gegaan en zowel het Configuratiescherm als de Instellingen blijven naast elkaar bestaan ​​in Windows.

Rapporten suggereren dat Microsoft Windows 11 23H2 al heeft geannuleerd, aangezien het bedrijf van plan is zich te concentreren op kleinere functie-updates tijdens het werken aan de volgende versie van het besturingssysteem, d.w.z. Windows 10.

Categories: IT Info