Apple ønsker å forbedre batterilevetiden på iPhone. nytt patent fra US Patent and Trademark Office (USPTO) med navnet”Attention detection service.”I følge patent (via AppleInsider),”Tjenesten for oppmerksomhetsdeteksjon kan overvåke forskjellige eksterne enheter i enheten for indikasjoner på at en bruker er ta hensyn til enheten. Ulike klienter kan registrere seg for varsling om oppmerksomhetsdeteksjon og oppmerksomhetstap (oppmerksomhet ikke lenger oppdaget) hendelser, eller kan avstemme tjenesten for hendelsene.”

Apple mottar patent på en ny funksjon som kan spare batterilevetid på fremtidige iPhone-modeller

Hvis brukeren ikke lenger stirrer på enheten, kan visse tiltak iverksettes for å redusere batteriforbruket til og med å slå av enheten. Som patentet bemerker,”Vanligvis er mobile enheter designet for å fungere fra en mobil strømkilde, for eksempel et batteri, i stedet for eller i tillegg til å fungere fra en fast strømkilde, for eksempel et vegguttak. Den faste strømkilden har generelt hovedsakelig uendelig energi tilgjengelig, mens den mobile strømkilden kan ha en begrenset mengde lagret energi før påfylling er nødvendig. Følgelig er energien en knapp ressurs som er ønskelig å spare.”

Bilde fra Apples nye patent viser ulike sensorer som er involvert i teknologien

Selv om en enhet er koblet til et stikkontakt, er det fortsatt viktig å administrere energi effektivt; ellers kan en enhet se en økning i termisk energi og må kjøles ned mer for å redusere den. Selv om den patenterte teknologien sannsynligvis ikke vil være klar i tide for å bli inkludert i årets telefoner, vil Apple angivelig øke batterikapasiteten på iPhone 13-modellene. Å spare batterilevetid vil være viktigere enn noensinne for iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max fordi begge disse telefonene vil være utstyrt med 120 Hz ProMotion-skjermen.

En rekke verktøy kan brukes til å avgjøre om brukeren er engasjert i innholdet på skjermen

Oppdatering av skjermen 120 ganger i sekundet kan bruke mye batterilevetid. Kast støtte for 5G og telefonen spiser opp strøm som Pac-Man spiser opp prikker. Selv om bruken av et LTPO-bakplan gjør at oppdateringsfrekvensen på skjermen kan være variabel og faller ned når innholdet på skjermen er statisk, forventes det fortsatt å bruke mye strøm. Ryktet batterikapasitet for iPhone-modellene i 2021 krever et 2406 mAh batteri for å drive iPhone 13 mini, et 3095 mAh batteri som driver både iPhone 13 og iPhone 13 Pro, og en kapasitet på 4352 mAh for batteriet på iPhone 13 Pro Max.

Ulike metoder kan brukes for å avgjøre om en enhetseier er engasjert i innholdet på skjermen. Lange perioder med stillhet uten støy fra brukeren kan betraktes som et tegn på at enheten ikke blir sett, slik at skjermen kan dempes eller slås helt av. Andre verktøy i tillegg til en mikrofon som kan brukes til å avgjøre om en enhetsbruker faktisk tar hensyn til det som vises på skjermen, inkluderer forskjellige sensorer, inkludert en blikkdetektor og berøringsskjermen.

Apple oppsummerer det nye patentet ved å skrive”In en utførelse kan en enhet inkludere en oppmerksomhetsdeteksjonstjeneste. Oppmerksomhetsdeteksjonstjenesten kan overvåke forskjellige eksterne enheter i enheten for indikasjoner på at en bruker tar hensyn til enheten. Ulike klienter kan registrere seg for varsling om oppmerksomhetsdeteksjon og oppmerksomhet tapt (oppmerksomhet ikke lenger oppdaget) hendelser, eller kan avstemme tjenesten for hendelsene. Hvis en bruker ikke tar hensyn til enheten, kan det være mulig å iverksette forskjellige tiltak for å tillate redusert energiforbruk.”

Patentnummeret er 11,106,265 og patentet ble opprinnelig arkivert 31. mars 2020.

Categories: IT Info