Cable-den klassiske, gråhårede versjonen av den tidsreisende mutanten-kom tilbake fra de døde i 28. juli Kabel #11 . Han ble oppreist for å bekjempe den ene fienden hans yngre jeg (Kid Cable) ikke kunne-den villede klonen av Cable, Stryfe. Den kampen ble vunnet, og Kid Cable ble transportert tilbake til fremtiden med den originale kabelen med grizzle som tok hans plass på Krakoa og med SWORD i Kabel #12 .

Og i sitt første vanlige oppdrag siden hans oppstandelse, Kabel reloaded #1 , Nathan Dayspring Summers kommer til å jobbe med en legende i sin egen fremtidige tid-noen han aldri har samarbeidet med før-i den nåværende”The Last Annihilation”Marvel Comics-hendelsen.

Spoilers fremover for Cable Reloaded #1.

Hvem er det som tjener respekt for å bli kalt”sir”av den tidkastede soldaten? Ingen andre enn Rocket Raccoon.

Kabel reloaded #1 utdrag (Bildekreditt: Bob Quinn (Marvel Comics))

“Ranger Rocket’s en galaktisk folkehelt i min tid-selv på jorden forteller folk historiene,”forteller Cable.”Han er husket som Alexander den store, krysset med Jesse James.”

Dette er første gang ideen om at Rocket skal være en legendarisk helt i fremtiden dukker opp i Marvel Comics, selv om han har hatt sin andel minneverdig eventyr siden debuten på midten av 80-tallet.

Men den fremtidige epoken Cable snakker om er ikke bare noen få år fra nå. Det er fastslått at Cable vokste opp i en alternativ fremtid omtrent 2000 år foran moderne Marvel-tid (kalt Earth-4935). Rocket har ikke blitt sett i noen av de tegneseriene i løpet av den tidslinjen, men det har ikke vært mye fra den epoken.

“Han er en legende,”fortsetter Cable og viser til Rocket.”Og i dag er grunnen til det.”

Cable rammer hele hendelsene i Cable Reloaded #1 som et oppdrag som er en del av den Rocket Ranger-legenden i hans epoke. Så hva er oppdraget? Å infiltrere den fremmede planeten Breakworld og stjele en by som kan forvandle seg til en gigantisk robot. (Ja, som Transformers-karakteren Metroplex, som forvandlet seg fra sin robotform til Autobot City).

Kabel reloaded #1 utdrag (Bildekreditt: Bob Quinn ( Marvel Comics))

Ved å bruke et X-Force-ish-lag med Cannonball, Boom-Boom, Wiz Kid, Khora of the Burning Heart og Lila Cheney, er Cable vellykket med å ta kontroll over byen-kalt Mark II. Ved å bruke Wiz Kid’s mutante evner til å transformere teknologi, forvandler de den til en”superpistol i planetstørrelse”.

La oss ta en pause og gjøre en oversikt. En bystørrelse blir en pistol i planetstørrelse. Gotcha.

Så, ved hjelp av Lila Cheneys kosmiske teleportasjonskrefter, transporterer de den tilbake til mutantkindets nye base på Mars.

Du lurer kanskje på,’hvor får du kuler til en superpistol i planetstørrelse?’Selv om Cable avslører at alle hans Liefeldian-poser skal bære kuler, er ingen av disse posene store nok til den slags ildkraft.

Heldigvis har Rocket R-beklager, Ranger Rocket-vært opptatt mens Cable var bort og har bygget en gigantisk kule skreddersydd for denne planetpistolen.

Dette er alt et tilbakeringing til Joss Whedon og John Cassadays forbløffende X-Men-løp, som introduserte Breakworld og en tilsvarende massiv kule avfyrt av romvesenene å myrde Jorden. Heldigvis mislyktes de.

Når det gjelder Cable og hans fortsatte historie om ham nerdet ut over Rocket Raccoon, gjenstår det å se. Cable har påtatt seg en rolle i SWORD som sikkerhetssjef, mens Rocket fortsatt er en del av Guardians of the Galaxy. Heldigvis skriver Al Ewing begge disse og er midt i denne crossoveren”The Last Annihilation”.

Og i en liten tilfeldighet (eller merkelig synkronicitet) dukket en lignende versjon av denne historien opp i Marvel’s Voices: Identity , utgitt samme dag som Cable Reloaded #1.

Spoilers for Marvel’s Voices: Identity #1.

I novellen”Personal Heroes”løper den nylig introduserte helten Wave ved et uhell over X-Men-biskopen.

(Ja, biskop, som liker Cable er en pistolmutantmutantsoldat fra en apokalyptisk fremtid som kom tilbake i tid for å forhindre at moderne tid går den veien.)

I’Personal Heroes’avslører Bishop at Wave er godt ansett i den fremtidige tidslinjen han er fra.

Marvel’s Voices: Identity #1 utdrag (Bildekreditt: Whilce Portacio (Marvel Comics))

“Wave! From the Agents of Atlas!”Biskop utbryter.”Selvfølgelig gjør jeg det! Du er en legende på tidslinjen min. Foreldrene mine pleide å fortelle historier om deg da jeg var barn. Jeg har alltid ønsket å se deg i aksjon. Du er en av heltene mine.”

Biskop er fra en apokalyptisk dystopi 80 år i fremtiden av moderne tid (Earth-1191).

Selv om biskop og kabel kommer fra forskjellige fremtider, stammer de fra en tid-’90-tallet. Følg oss når vi ser tilbake på da Marvel og DC var’ekstreme’.

Categories: IT Info