BEIJING/SYDNEY: Kinas største flyshow vil vise sin hjemmelagde sivile og militære luftfartsteknologi utstilling neste måned, sa ordføreren i vertsbyen Zhuhai tirsdag, selv om den nøye fulgte C919-smal kroppsstrålen ikke er blant de listede luftutstillingene.

Den toårige China International Aviation and Aerospace Exhibition fra 28. september til 3. oktober hadde planlagt å finne sted i den sørlige byen Zhuhai ble utsatt fra den opprinnelige datoen i november i fjor på grunn av pandemien.

Med få utenlandske deltakere forventet personlig på grunn av strenge karantene-regler, vil showet inneholde en virtuell komponent og lokale militær-og romfartsfirmaer har forsterket sin tilstedeværelse betydelig, sa Zhuhai-ordfører Huang Zhihao til journalister.

På den militære siden vil Kinas flyvåpen sette på flygende skjermer og den lokalt produserte Wing Loong II-dronen vil få sin showdebut.

På den sivile siden vil utenlandske selskaper inkludert Boeing Co, Airbus SE, Rolls-Royce Holdings PLC, CFM International, Honeywell International Inc og Embraer SA delta via sine innenlandske datterselskaper.

Boeing, som har prøvd å få kinesisk godkjenning for å returnere sin 737 MAX til himmelen etter en toårig grunnstøting, vil ha en bod 65% større enn forrige gang, sa Huang.

Kina har jobbet for å produsere mer konkurransedyktige luftfartsprodukter i en tid med økende handelsspenninger med Vesten. USA og Europa kalte i juni en våpenhvile i en 17-årig flyhandelskrig, slik at de kan fokusere på utfordrende kinesiske subsidier.

Commercial Aircraft Corp of China’s (COMAC) C919 er designet for å konkurrere mot 737 MAX-og A320-familier, med COMAC med sikte på kinesisk sertifisering innen utgangen av året.

C919, som var fraværende på flyshowet 2018, bruker LEAP-1C-motorer levert av CFM, et joint venture mellom General Electric Co og Frankrikes Safran SA. Men COMAC håper til slutt å kunne bruke en innfødt motor, CJ1000 blir utviklet av Aero Engine Corp of China (AECC).

En CJ1000-modell i full størrelse inkludert naceller vil bli vist på bakken på Zhuhai-utstillingen, AECCs visedirektør Chen Shaoyang sa.

FacebookTwitterLinkedin

Categories: IT Info