Apple heeft een nieuwe macOS Big Sur’Device Support Update’uitgebracht die exclusief bedoeld is voor het updaten en herstellen van iOS-en iPadOS-apparaten met een Mac. De vorige update macOS Big Sur 11.6 bevatte twee belangrijke beveiligingsoplossingen voor twee kwetsbaarheden die van invloed zijn op CoreGraphics en WebKit. De fouten konden willekeurige code-uitvoering mogelijk maken en werden actief in het wild uitgebuit. De nieuwe update heeft echter geen 11.6.1-nummer.

Hoe installeer ik macOS Big Sur nieuwe apparaatondersteuningsupdate

Mac-gebruikers worden automatisch op de hoogte gebracht van de update door het systeem. Gebruikers kunnen de update ook controleren en installeren in Systeemvoorkeuren > Software-update. De update vereist 195,6 MB ruimte en de release-opmerking luidt:

Deze update zorgt voor een goede update en herstel voor iOS-en iPadOS-apparaten met een Mac.

Als de update is voornamelijk gericht op het naadloos herstellen en updaten van iPhones en iPads via Finder, het kan voor de eigenaren van de nieuwe iPhone 13-modellen, iPad mini 6 en iPad 9-apparaten zijn om back-upgegevens van de oudere apparaten op te slaan en een nieuwe te configureren via een back-up.

Hoe maak je een back-up van je apparaat op Mac met Finder

Gebruikers kunnen heel gemakkelijk een back-up maken van hun iPhone-en iPad-datum op Mac. Het enige wat ze nodig hebben is een stabiele wifi-verbinding en een USB-of USB-C-kabel.

Sluit het apparaat aan op de Mac via een USB-of USB-C-kabel. Selecteer het apparaat in de zijbalk van de Finder. Als uw apparaat niet in de Finder wordt weergegeven, klikt u op hier voor ondersteuning. Klik op de optie’Algemeen’in de knoppenbalk. Klik in het venster’Back-ups’op de back-upoptie die geschikt is voor u. Maak een back-up van uw belangrijkste gegevens op uw iPhone naar iCloud Maak een back-up van alle gegevens op uw iPhone/iPad naar deze Mac Selecteer de beweging’Lokale back-up versleutelen’om uw back-upgegevens te coderen en deze te beveiligen met een wachtwoord. Klik na het maken van een selectie op de optie’Nu een back-up maken’.

Lees meer:

Categories: IT Info