Meerdere gebruikers melden een intermitterend aanraakprobleem op iPhones met de nieuwste iOS 15-update. Vermoedelijk heeft een bug invloed op de aanraakgevoeligheid van het scherm, die zelfs na meerdere keren tikken niet reageert.

Dit is een nieuw iOS 15-probleem dat op sociale media is opgedoken. Eerder bekende iOS 15-problemen zijn een’iPhone-opslag vol’-fout wanneer de mobiel voldoende opslagruimte heeft, AirPod Pro-bezitters kunnen de actieve ruisonderdrukkingsfunctie niet uitschakelen via Siri, wanneer de nieuwe iPhone 13-modellen, iPad 9 en iPad mini zijn geconfigureerd via back-up worden de instellingen van de widget teruggezet naar de standaardinstellingen en kunnen iPhone 13-gebruikers de functie’iPhone ontgrendelen met Apple Watch’niet gebruiken.

Het iOS 15-aanraakprobleem treft iPhone 13 en oudere iPhone-modellen

We kunnen een fabricagefout als oorzaak van de onverantwoorde schermen uitsluiten, omdat bezitters van iPhone 13 en oudere iPhone-modellen hetzelfde probleem ervaren. Volgens rapporten over Apple Support, Twitter en Reddit worden de getroffen iPhones niet wakker bij tikken/aanraken en reageert het hele systeem en in-app-aanraking ook af en toe niet. Een app opnieuw starten of het mobiele werk herstarten als tijdelijke oplossing.

Bedankt voor het contact. Wij willen helpen. Stuur ons een DM en laat ons meer weten over wat je ervaart, samen met de software die je gebruikt. We nemen het vanaf daar over. https://t.co/GDrqU22YpT

— Apple Support (@AppleSupport) 29 september 2021

Bugs tot nu toe gezien op iPhone 13 Pro Max/iOS 15:
• Niet-functionele camera (app opent, camerafeed niet)
• iPhone wordt niet geactiveerd bij aanraking
• iPhone ontgrendelt maar veegt tot openen mislukt (scherm reageert niet)
• Mail-app loopt vast
• Horloge wordt niet herkend

Anders dan dat, is het geweldig!

— Mikey (@mikeycampbell81) 29 september 2021

@AppleSupport er is een probleem met de aanraakgevoeligheid van mijn iPhone 12 Pro Max sinds de update naar ios15.
Het reageert niet meer op een enkele aanraking zoals vroeger, zoals aanraken om een ​​YouTube-video af te spelen of aanraken wanneer de iPhone is vergrendeld.
Nu moet ik 4-6 keer aanraken.

— Abhishek Gupta (@AYPgupta) 26 september 2021

Apple De reactie van de ondersteuning op Twitter op klachten is erg algemeen, de betrokken gebruikers worden geïnformeerd over het probleem en stellen voor het apparaat opnieuw op te starten als een oplossing.

Hallo. Dat klinkt niet zoals we zouden verwachten en we zouden graag meer horen. Gebeurt dit bij alle apps of bij deze specifieke app? Helpt herstarten, zelfs tijdelijk? Laat het ons weten in een DM en dan gaan we verder.

De uitrol van iOS 15 verloopt niet zo soepel als Apple had gehoopt. Zelfs de Spotify-app op iOS 15 veroorzaakt een groot batterijverbruik en oververhittingsproblemen. Een recente controverse over de laatste update haalde ook nieuws toen een beveiligingsonderzoeker naar buiten kwam over drie zero-day-kwetsbaarheden die hij op iOS 15 had ontdekt en die Apple lange tijd niet heeft erkend en verholpen.