Volgens nieuw vrijgegeven specificaties voor Apple’s 14-inch en 16-inch MacBook Pro’s met M1 Pro-en M1 Max-chips, hebben de nieuwe laptops langzamere wifi dan de vorige generatie 802.11ac Intel-modellen ondanks het verkrijgen van Wi-Fi 6-ondersteuning.

De nieuwe MacBook Pro-modellen van Apple hebben langzamere wifi dan de Intel-gebaseerde modellen

Zoals gespot door grafisch ontwerper Anton Bulzomi (via 9to5Mac) ondersteunt de M1 MacBook Pro een maximale PHY-gegevenssnelheid van 1200 Mbps bij aansluiting via [email protected] GHz. Daarentegen ondersteunen de Intel MacBook Pro’s van 2017-2019 een PHY-gegevenssnelheid van 1300 Mbps bij aansluiting via [email protected] GHz.

Het verschil is opvallender wanneer beide op 802.11ac werken. De MacBook Pro’s van de vorige generatie halen 1300 Mbps, terwijl de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro’s een maximale datasnelheid van 866 Mbps halen. Het snelheidsverschil is waarschijnlijk te wijten aan de ondersteuning van de M1 MacBook Pro voor maximaal twee ruimtelijke streams versus de ondersteuning van het Intel-gebaseerde model voor drie.

Hoewel dit een opmerkelijke downgrade lijkt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bulzomi voerde een aantal tests uit waaruit bleek dat er maar een klein snelheidsverschil is tussen de oude en nieuwe Macs. Wi-Fi-snelheid kan worden beïnvloed door een aantal factoren, dus het is onwaarschijnlijk dat u een significant verschil zult merken bij dagelijks gebruik van de nieuwe MacBook Pro’s.

De langverwachte 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen werden onthuld tijdens het virtuele’Unleashed’-evenement van Apple, naast AirPods van de derde generatie en nieuwe kleuropties voor HomePod mini. Deze nieuwe krachtige machines zijn voorzien van M1 Pro-en M1 Max-chips, een vernieuwd ontwerp, een mini-LED Liquid Retina XDR-display met 120Hz ProMotion-technologie, MagSafe 3 opladen, 1080p camera, 6-speaker audio, microfoons van studiokwaliteit, SD-kaartsleuf , en HDMI-poort, en meer.

Lees meer:

Categories: IT Info