Het moederbedrijf van Id Software, ZeniMax, heeft een hele reeks nieuwe vacatures geplaatst, waardoor de geruchtenmolen op volle toeren draait, waarbij velen speculeren dat de nieuwe medewerkers mogelijk aan een nieuw Quake-spel werken.

Een sprong? Normaal gesproken misschien. Maar ZeniMax heeft benadrukt dat de nieuwe posities-die zijn gebaseerd op id’s studio in Dallas in Texas-zullen ondersteunen”de ontwikkeling van een langlopende iconische actie-FPS”, evenals referentie”sci-fi en fantasie-omgevingen”.

Dus: wat zou die”iconische actie-FPS”kunnen zijn? Welnu, gezien Avalanche-leads op de Rage-franchise en Wolfenstein momenteel in handen is van Machine Games, laat dat alleen Doom en Quake onder het potentiële beheer van id. Maar gezien de voormalige franchise vorig jaar pas de nieuwste aflevering uitbracht — en”sci-fi en fantasie-omgevingen”lijken meer passend bij Quake… nou ja. Je kunt zien waarom Quake-fans enthousiast zijn.

Dat is echter niet alles. Het is een belangrijke tijd voor Quake, aangezien de tweede game volgend jaar zijn 25-jarig jubileum viert en de verbeterde editie van de originele game pas onlangs is uitgebracht, wat suggereert dat de franchise mogelijk op de prioriteitenlijst staat voor het nieuwe moederbedrijf, Microsoft. Er is natuurlijk geen manier om het zeker te weten-ik vermoed dat ZeniMax niet snel zal bevestigen-maar hey, het is leuk om te dromen, toch?

ICYMI, die verbeterde editie van de originele Quake is nu beschikbaar op pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S en Nintendo Switch. Er zijn bijgewerkte visuals, online en lokale multiplayer, en nieuwe inhoud beschikbaar, plus twee uitbreidingen voor het originele spel-The Scourge of Armagon en Dissolution of Eternity-zijn inbegrepen bij alle aankopen. Je krijgt ook de Dimensions of the Past en de gloednieuwe Dimension of the Machine-uitbreidingen.

“Ik wist dat de game het heel goed zou doen”, vertelde John Romero ons eerder dit jaar, nadenken over hoe Quake is ontstaan.

“Een heel jaar voordat het uitkwam, waren er overal artikelen en tijdschriftomslagen-iedereen wachtte op Quake. Mensen wisten dat dit het volgende zou zijn. Dus het was geweldig om heb zo’n hype. Toen het uitkwam en iedereen het speelde, was het geweldig voor mij omdat ik een nieuw bedrijf aan het opzetten was, en je wilt altijd succes hebben als je dat probeert. 

“De negatieve punten waren dat ik eigenlijk geen geld van Quake kreeg omdat ik weg was, maar de positieve punten waren dat ik moest vertrekken nadat ik een echt succesvolle game had gemaakt.” 

Heeft de geüpdatete versie van Quake komt op onze lijst van de beste FPS-games?

Categories: IT Info