Vorige week ging Raja Koduri naar Twitter om de intentie van Intel uit te leggen om de focus op Intel Xe-HP te beëindigen en die technologie te implementeren in de nieuwere Intel Xe-HPG GPU’s, een nieuwer en meer gericht ecosysteem dat ze hebben vijfjarenplan van groei voor ontwikkelingen in AI, gaming en visuele cloudgebaseerde technologie, en hogere optimalisatie en prestaties. Dit was verrassend voor een groot publiek vanwege de hoeveelheid tijd die werd besteed aan het publiekelijk bespreken van Intel Xe-HP.

Intel richt zijn Xe-HPG op het gaming-en visuele cloud/AI-inferentie GPU-segment na dat van Xe-HP Annulering

Intel’s Xe-HP GPU werd oorspronkelijk aangekondigd in het midden van 2020, geadverteerd als een”multi-tile grafische serie ontworpen voor datacenters, met als hoofddoel media-supercomputerversnellers.”Intel is zelfs zo ver gegaan als het creëren van drie afzonderlijke aanbiedingen met tussen”1 en 4 tegels”. Het zal Intel nu helpen bij het gebruik van de Intel Xe-HP’s voor hun eigen interne cloudservers.

PNY & Best Buy-aanbieding hoogwaardige laptopgeheugenaanbiedingen, eindigt op 6 november

We hebben Xe HP gebruikt om een ​​ontwikkelaarsecosysteem te bouwen voor HPC, AI en Visual cloud. Het wordt ter plaatse gebruikt bij Argonne en andere klanten.
We hebben Xe HPG-gebaseerde datacenterproducten voor visuele cloud/AI Inference en Xe HPC-gebaseerde producten voor HPC/AI-training @intelgraphics pic.twitter.com/iHZa2dMLqd

— Raja Koduri (@Rajaontheedge) 30 oktober 2021

Koduri legde dat verder uit Xe-HP GPU zou helpen bij het ontwikkelen van het’ecosysteem voor de architectuur van Ponte Vecchio’. Wat de productlijnen betreft, zullen de Xe-HPG-lijnen Xe-HP vervangen door”AI-interferentie en visuele cloud”-technologie toe te voegen, wat de oorspronkelijke bedoeling van Xe-HP was.

Er wordt gespeculeerd dat, vanwege de focus van Intel Xe-HPG op media op het gebied van analyse, verwerking, onderdompeling en cloudtechnologie, zoals cloudgaming en cloudgraphics, begint Intel te concurreren met GeForce NOW, Google Stadia of Amazon Luna.

Wat echter interessant is om op te merken, is het gebruik van mediaconversieservers/aanbieders van videocontent. Intel was een van de grootste hardwareleveranciers voor de laatste Olympische Wereldspelen die in Tokio, Japan werden gehouden. Intel’s Xeon-servers waren het primaire gebruik om een ​​ongelooflijke 8K 60fps HDR-video te streamen die rechtstreeks naar de cloud werd overgebracht en geïmplementeerd naar televisies overal. Hoewel een grote groep consumenten geen toegang had tot de volledige resolutiemogelijkheden van het signaal, is het feit dat deze technologie nu beschikbaar is, het bewijs dat we opnieuw zijn geëvolueerd naar wat mogelijk is.

Ten slotte, Koduri ook besproken dat Intel Xe-HPG gepland is om high-end applicaties zoals 3DS Max te ondersteunen, en hun Xe-HPG uit te breiden naar de high-end workstation-secties. Op een gegeven moment zou kunnen worden gesuggereerd dat de Xe-HPG-microarchitectuur toegankelijk zal zijn voor maximaal drie verschillende markten, net zoals hun concurrenten NVIDIA en AMD met hun Ampere-en RDNA2-architecturen, respectvol.

GPU-familieIntel Xe-LP (1e generatie)Intel Xe-HPG (1e generatie)Intel Xe-HP (1e generatie)Intel Xe-HP (2e generatie)Intel Xe-HPC (1e generatie) GPU-segmentInstapniveau (geïntegreerd + afzonderlijk) Mainstream/high-end gaming (discreet)Datacenter en werkstationDatacenter en werkstationHigh Performance Computing GPU GenGen 12Gen 12Gen 12Gen 13Gen 12 Process NodeIntel 7TSMC 6nmIntel 7TBAIntel 7 (Base Tile)
TSMC 5nm (Compute Tile)
TSMC 7nm (Xe Link Tile) GPU-productenTiger Lake
DG1/SG1-kaartenARC Alchemist GPU’sArctic SoundJupiter SoundPonte Vecchio Specificaties/Design96 EU’s/1 Tile/1 GPU512 EU’s/1 Tile/1 GPU2048 EU’s/4 Tiles per GPUTBA8192 EU’s/16 Tiles per GPU-geheugensubsysteemLPDDR4/GDDR6GDDR6BBM2eTBDDR4/GDDR6GDDR6HBM2eTB Lancering202020222022?2023?2022

Categories: IT Info