Voor wie op zoek is naar een om de smaak van Arch Linux te gebruiken, blijft EndeavourOS op dit gebied een robuuste desktopgerichte Linux-distributie aangedreven door Arch. Vandaag is EndeavourOS”Apollo”verkrijgbaar als de nieuwste ISO van deze distributie met rollende release.

EndeavourOS Apollo heeft verschillende verbeteringen aan het installatieprogramma, waardoor Bluetooth-ondersteuning in de live-omgeving mogelijk is, compressie wordt nu toegepast op de geïnstalleerde bestanden voor op Btrfs gebaseerde installaties (in plaats van het activeren van Btrfs transparante bestandssysteemcompressie na de installatie), en een grote verscheidenheid van reparaties.

De Apollo-release schakelt nu ook standaard de Firewalld Linux-firewall in op nieuwe installaties, er is een nieuwe NVIDIA driver installer-app geïntroduceerd om de installatie van de propriëtaire driver-stack te vergemakkelijken, en de introductie van Worm als een nieuwe windowmanager.

Downloads en meer details over EndeavourOS Apollo via EndeavourOS.com.

Categories: IT Info