Voorheen hadden alleen Google One-abonnees die betaalden voor het abonnement van 2 TB toegang tot een VPN-service die voor betere online beveiliging en privacy zorgde. Google heeft vandaag echter aangekondigd dat deze tool zonder extra kosten beschikbaar komt voor alle betaalde niveaus voor de service in de VS!

De beslissing om de VPN uit te breiden naar iedereen die zich heeft aangemeld, is een welkome beslissing omdat het gebruikers meer flexibiliteit en waarde geeft voor de maandelijkse kosten die ze betalen. Zo werkt het: u verbindt de VPN met uw apparaat (ja, Chromebooks zijn inbegrepen!) via een veilige, gecodeerde tunnel, en uw online aanwezigheid is beter beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

Google introduceert ook een nieuwe tool genaamd”Dark web-rapporten“om online identiteitsfraude te helpen voorkomen. Deze tool waarschuwt gebruikers als hun persoonlijke informatie op het dark web verschijnt, een verborgen deel van internet waarvoor de Tor-browser nodig is om toegang te krijgen (dit moet niet worden verward met het deep web!). Criminelen en hackers gebruiken het dark web vaak om gestolen gegevens te verkopen, waaronder creditcard-en burgerservicenummers en andere gevoelige informatie.

Het zoekwoord

Ik had Google niet verwacht om dit aan One toe te voegen, maar het is een aangename verrassing. Gebruikers die dit instellen, krijgen een extra beschermingslaag tegen online identiteitsdiefstal, en het dark web zelf is iets waar de meeste gemiddelde gebruikers zich eenvoudigweg niet van bewust zijn. De tool, die de komende weken ook naar alle betaalde niveaus wordt uitgerold, controleert persoonlijke informatie zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en burgerservicenummer. Als enige van deze informatie daadwerkelijk op het dark web wordt gevonden, ontvangt u een melding via een nieuw”Monitoringprofiel (zie hierboven)”. Google zal dan stappen voorstellen die u kunt nemen om het incident aan de overheid te melden en uw kredietwaardigheid, privacy, enz. uitrolt, kunt u op elk moment informatie uit uw profiel verwijderen en stoppen met monitoren. Deze twee updates voor Google One zijn een positieve stap in de richting van een veiligere online ervaring, vooral voor minder technisch onderlegde gebruikers. Ik wil graag van je horen in de reacties: vind je het interessant dat Google darkweb-scans levert? Ga je dit ├╝berhaupt gebruiken of gebruik je zoiets als Experian’s gratis tool?

Gerelateerde berichten

Categories: IT Info