Crypto-enthousiastelingen en gebruikers begrijpen de risico’s die inherent zijn aan investeringen in digitale activa. Naast het verliezen van geld bij prijscrashes, kunnen investeerders geld verliezen door oplichting, pump-and-dump-regelingen, uitwisselings-en protocolhacks, Ponzi-schema’s, enz.

Onlangs zijn veel Latino-investeerders geraakt met een crypto Ponzi-schema dat leidde tot het verlies van geld. Een waarschuwing van het stadhuis onthulde dat tot 30 inwoners het slachtoffer waren geworden van deze fraudeoperatie, en waarschuwde anderen om voorzichtig te zijn.

Crypto Ponzi Scheme claimt geld van investeerders

The Latin Times rapport gedeeld dat tot 30 slachtoffers van de operatie de autoriteiten op de hoogte hebben gebracht van hun verliezen aan de oplichters. In detail zijn de mensen achter de zwendel werknemers van CryptoFX LLC, een bedrijf dat momenteel betrokken is bij een federale zaak in Texas.

Gerelateerd lezen: Bitcoin-uitstroom vertoont enorme piek, walvissen gaan winkelen?

De beklaagden, Mauricio Chavez en Giorgio Benvenuto, voerden in september 2022 een niet-geregistreerd aanbod van crypto-activa uit aan Latino-investeerders Toen toezichthouders lucht kregen van de illegale transacties, voerde de SEC een noodactie uit om het aanbod te stoppen.

In het persbericht maakten SEC-functionarissen bekend dat Chavez beweerde goed thuis te zijn in cryptohandel en zogenaamd Latino-bewoners had geleerd hoe ze meer geld konden verdienen. Hij gebruikte Bitcoin en NFT’s om de crypto-activa weer te geven die de slachtoffers kunnen verhandelen en rijker kunnen worden.

BTC-trends dalen l BTCUSDT op Tradingview.com

Als de bewoners echter naar zijn seminar komen, zal hij hen vragen om in CryptoFX te investeren, zodat het bedrijf namens hen handelt in digitale activa en valutahandel.

Maar de SEC onthulde dat hij geen training, ervaring of opleiding had over crypto-activa of-investeringen. Hij verkocht zichzelf als een geavanceerde handelaar, gaf de investeerders neppapieren om in te vullen en beloofde dat ze hun geld niet zouden verliezen. Chavez hield zich ook nooit bezig met cryptohandel, maar betaalde in plaats daarvan investeerders uit met andermans geld op basis van het Ponzi-planmodel.

Hij gebruikte 90% van het geld van investeerders om andere investeerders uit te betalen, onroerend goed te ontwikkelen onder hem en Benvenuto, en financier zijn rijke levensstijl.

Aan de andere kant trok Benvenuto veel investeerders aan voor het plan, gebruikte een deel van hun geld persoonlijk en stuurde een deel naar GBT Group, een bedrijf van hem en Chavez.

Volgens de SEC verdiende het duo $2,7 miljoen aan investeerdersbetalingen en gebruikte $8 miljoen voor persoonlijke doeleinden. Het onthulde ook dat Chavez alleen al bijna $ 1,5 miljoen heeft uitgegeven aan auto’s, sieraden, een huis, creditcardbetalingen, entertainment voor volwassenen, enz.  

Stadhuis waarschuwt tegen zwendel en biedt oplossing aan slachtoffers  

Het stadhuis waarschuwde vorige week voor het Ponzi-schema met digitale activa nadat veel inwoners contact hadden opgenomen met de autoriteiten. In de waarschuwing maakte de stad bekend dat veel vertegenwoordigers van CryptoFX nog steeds geld vragen aan bewoners via WhatsApp-chat.

Verwante literatuur: Polygoon nog eens 6% lager, wordt omgedraaid door Dogecoin in marktkapitalisatie

Daarom waarschuwde de stad inwoners om niet te investeren in crypto-gerelateerde aanbiedingen, maar om voorzichtig te zijn en onderzoek te doen intensief bezig met investeringen. Het adviseerde de bewoners ook om contact op te nemen met de functionarissen als vertegenwoordigers van CryptoFX hen vragen geld te sturen.

De waarschuwing bevatte ook een site waar slachtoffers claims kunnen indienen voor hun verloren geld. Een andere site die claims kan indienen, is het California Department of Financial Protection and Innovation-platform.

Uitgelichte afbeelding van Pexels en grafiek van Tradingview.com

Categories: IT Info